The Washington Times: FBI a exagerat în mod premeditat pericolul așa-numitei ”supremații albe”, pentru a se ridica la așteptările administrației Biden. O amenințare gonflată din motive politice


  • ACP
  • Oct 21, 2022 12:08
  • 1190
The Washington Times: FBI a exagerat în mod premeditat pericolul așa-numitei ”supremații albe”, pentru a se ridica la așteptările administrației Biden. O amenințare gonflată din motive politice

Extremismul violent intern, una dintre marile amenințări interne din Statele Unite în concepția administrației Biden, pare să fi fost, de fapt, o amenințare gonflată din motive politice, conform declarațiilor unor membri ai FBI, care au reclamat acest fapt. 

Jill Sanborn, fost director adjunct al Diviziei de combatere a terorismului FBI și director executiv adjunct al Filialei Securității Naționale, a fost acuzată de un denunțător ca fiind unul dintre oficialii de vârf care au exercitat presiuni asupra agenților pentru a spori cazurile de extremism violent domestic. 

În urma acestei acuzații, Jill Sanborn a fost chemată de republicanii din Comitetul Judiciar al Camerei Reprezentantilor să depună mărturie în Congres, în fața membrilor comisiei „care investighează mai multe acuzații privind politizarea FBI”, în data de 2 decembrie. 

„Dezvăluirile denunțătorilor făcute de mai mulți angajați ai FBI din diferite birouri de teren sugerează că agenții FBI sporesc numărul de cazuri de extremism violent intern pentru a-și satisface superiorii”, au scris reprezentanții republicani al Camerei, Jim Jordan și Mike Johnson. 

Oficialii FBI ar fi „încurajat și stimulat” agenții să reclasifice astfel de cazuri, întrucât agenția nu ar fi găsit suficiente, „chiar dacă existau doar dovezi minime, circumstanțiale pentru a susține reclasificarea”

„Un alt informator a declarat că directorul adjunct al diviziei de combatere a terorismului a făcut presiuni asupra agenților să treacă cazurile în categoria extremismului intern pentru a atinge valorile de performanță create de ea”, i-au spus reprezentații republicani lui Sanborn. 

„Acest denunțător v-a identificat ca fiind unul dintre oficialii care au exercitat presiuni asupra agenților pentru a reclasifica cazurile ca probleme de extremism intern violent”

Publicația The Washington Times a raportat că foștii și actualii lideri ai FBI „au stabilit deja că supremația albă este o problemă”, reclasificând un număr mare de cazuri pentru a se potrivi cu această narațiune. 

„Dacă au un steag Gadsden, dețin arme și sunt răi la ședințele consiliului școlar, probabil că este voba de terorism intern”, a declarat un informator preluat de Washington Times. 

(Sursa: Daily Wire)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.