Consiliați de FSB-GRU, Șor și Ceban forțează destabilizarea R.Moldova. Ceban refuză să ceară instanței de judecată interzicerea așa-zisului ”protest” organizat de Rusia în centrul Chișinăului. Apelul ministrului de Interne, Ana Revenco


Consiliați de FSB-GRU, Șor și Ceban forțează destabilizarea R.Moldova. Ceban refuză să ceară instanței de judecată interzicerea așa-zisului ”protest” organizat de Rusia în centrul Chișinăului. Apelul ministrului de Interne, Ana Revenco

E mai mult decât evident ceea ce Podul.ro a avertizat încă de acum câteva săptămâni (detalii AICI): primarul rusofil și românofob Ivan Ceban este unul dintre principalii susținători ai așa-zisului ”protest” regizat de FSB-GRU și asumat de infractorul Ilan Șor în centrul Chișinăului. 

O dovadă grăitoare: timp de mai bine de o lună, Ivan Ceban nu a catadicsit să solicite instanței de judecată interzicerea ”protestului” organizat de fugarul condamnat Ilan Șor, deși asta intră în fișa postului său. În schimb, Ceban – care, la fel ca Șor, este consiliat de la Moscova – vorbește aceeași limbă cu ”protestatarii” plătiți să deturneze R.Moldova de la parcursul ei european, deși, la comanda FSB-GRU, pozează în ”pro-european”. 

Avertizăm din nou că Ivan Ceban este principalul pion politic al Rusiei în R.Moldova – spre deosebire de Șor (fugar condamnat la închisoare, cunoscut de toată lumea drept un infractor notoriu), Ceban deține primăria Chișinăului și minte că ar fi ”pro-european” cu scopul de a rupe din voturile PAS și de a-i readuce la putere pe rusofili. Acțiunile lui Ceban sunt subversive și reprezintă atentate la securitatea națională (detalii AICI). 

În acest context, ministrul Afacerilor Interne – Ana Revenco – a lansat un apel către primarul Ivan Ceban, pe care îl somează să lase campaniile electorale și să ceară instanței de judecată interzicerea ”protestului” organizat de fugarul penal Şor. Într-o postare pe Facebook, Revenco a explicat că, zilnic, Serviciul 112 primește zeci de apeluri de la cetățeni, care sunt supuși presiunilor din parte celor care se numesc protestatari.

Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orăşeni şi jurnalişti agresaţi, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licenţios – sunt doar câteva dintre încălcările pe care se plâng locuitorii capitalei. Poliţia e la datorie şi protejează cetăţenii, dar dincolo de efortul poliţiştilor, capitala noastră este afectată de lipsa de acţiune a primarului Chişinăului. Situaţia în capitală a ajuns la limita siguranţei cetăţenilor, de aceea chem cu insistenţă Primăria Chişinău să solicite instanţei de judecată interzicerea manifestaţiilor organizate de fugarul penal Şor” scrie șeful MAI, citată de Deschide.md.

Ea l-a îndemnat pe Ceban să nu uite că a rugat locuitorii Chişinăului să-l voteze, asigurându-i că va lucra doar în beneficiul lor și nu în cel al ambiţiilor sale politice.

Declar cu responsabilitate că poliţia acţionează şi va acţiona în mod legal, pentru păstrarea stabilităţii şi securităţii sociale, de fiecare dată când e nevoie. Protejăm dreptul la libera exprimare, dar când acesta e manipulat şi cumpărat, nu mai avem îngăduire. Ceea ce se întâmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de ”exprimare a drepturilor democratice". Folosirea oamenilor ca masă de manevră pentru hoţii de ţară nu are nimic în comun cu democraţia” a mai scris Revenco.

La final, ea a asigura cetăţenii că poliția este alături de ei, în drumul pe care l-au ales pentru viitorul lor, şi anume, calea europeană şi integrarea în UE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.