Inocenta șefă a PSRM-ului este inculpată


Inocenta șefă a PSRM-ului este inculpată

Fiind deputat în Parlamentul de la Chișinău, am văzut și eu, “pe viu”, cine este această persoană și ce a însemnat ea pentru degradarea și compromiterea proceselor democratice din Republica Moldova în perioada guvernării antinaționale a PSRM-ului în frunte cu kuliokarul Dodon, dar și atunci când a fost prim-ministru în regimul autoritar al generalului sovietic de miliție Vladimir Voronin. Declarația PSRM-ului precum că "Zinaida Greceanâi este unul dintre cei mai corecți politicieni și o persoană ce se remarcă prin înalte calități morale..." face parte din arsenalul demagogiei, manipulării și propagandei rusești, însușite de minune de către conservele autohtone ale acestui partid profund corupt și antinațional.

Nu mai este de mirare că Procuratura Anticorupție pune sub învinuire persoane "cristaline ca lacrima". Nu putea Zinaida Greceanâi, care a deținut funcția de președinte a PSRM din decembrie 2016 până în decembrie 2020, să nu cunoască și să nu fi fost implicată în finanțarea ilegală și spălarea de bani rusești prin filiera Bahamas pentru a-l face pe Igor Dodon președinte al Republicii Moldova. Este imposibil să fii "o persoană ce se remarcă prin înalte calități morale" si să nu cunoști ce făceau colegii tăi, conducând un partid profund corupt din care făceau parte "integrii" Igor Dodon, Corneliu, Furculiță, Vasile Bodea, Vladimir Odnostalco, Petru Burduja, junele kominternist moldav Vladik Bătrâncea, generalul torționar Petru Corduneanu, Maxim Lebedinschi, Vadim Filipov, Ludmila Furculiță, Galina Dodon, Dinari Cojocaru, Carmena Lupei, Vasile Porubin, Gheorghe Tatar, Valerii Garbur, Nicolae Pavalachi, Serghei Zavadtchi, Ion Gazea, Dorin Bordeianu, Sava Batog, Ion Pintea, Artur Borș, Veaceslav Tofan, Oleg Bodean, Natalia Anghel, Vitalie Dodica, Tatiana Staver, Veaceslav Anghel și foarte mulți alții.

E mare păcat că Zinaida Greaceanâi, persoană născută în Siberia din părinți deportați din motive religioase, a compromis memoria sutelor de mii de basarabeni, deportați și uciși de către odiosul regim stalinist sovietic, ea îmbrățișându-se cu cei care niciodată nu ne-au dorit binele și ne vor din nou în "Siberiile de gheață"

Așa că povestea PSRM-ului cu "unul dintre cei mai corecți politicieni" urmează a fi probată în instanța de judecată. Până atunci suntem în așteptarea altor fruntași ai PSRM, care ar trebui să compară si ei în fața procurorilor de la anticorupție dar și în fața instanțelor de judecată. După cum vedeți, lista de mai sus e foarte mare, iar Vladik Bătrâncea este nerăbdător să-și demonstreze "feciorelnica inocență" kominternistă. Cu siguranță Procuratura Anticorupție îl va ajuta și pe el, precum a "ajutat-o" și pe Zinaida Greceanâi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.