VIDEO: Un soldat al forțelor speciale ruse și-a filmat jafurile săvârșite în Ucraina, apoi a murit aruncat în aer de ucraineni. Înainte de asta amenințase cu uciderea în masă a civililor ucraineni


VIDEO: Un soldat al forțelor speciale ruse și-a filmat jafurile săvârșite în Ucraina, apoi a murit aruncat în aer de ucraineni. Înainte de asta amenințase cu uciderea în masă a civililor ucraineni

Un soldat al forțelor speciale ruse, pe numele său Vladislav Diatlov, a început să lupte în Ucraina în luna aprilie și a filmat tot ce se întâmpla în jurul lui. Fotografiile și videoclipurile de pe telefonul său au fost publicate de canalul de YouTube „Războiul din Ucraina 2022”, relatează Novaia Gazeta, potrivit Timpul.md. Pe 25 septembrie, Diatlov a fost ucis într-un bombardament de artilerie în regiunea Herson. Militarul a fost înmormântat în Rusia, marți, 4 octombrie.

Primul videoclip realizat de Diatlov datează din 28 aprilie. În clip, militarul spune povestea sa și a „fratelui” său Zukhrab cu care a intrat într-o casă abandonată din satul Nova Kamianka din regiunea Herson cu scopul jefuirii și distrugerii. 

Diatlov îi spune camaradului său că „au distrus totul” în locuință „în căutarea de aur, însă nu au găsit nimic”. Ulterior, descoperă totuși o sumă de bani în casă.

Vom comite un genocid”, a promis Zukhrab, lăudându-se cu această intenție și cu jafurile săvârșite într-o țară invadată. 



În telefonul militarului au fost găsite, de asemenea, fotografii făcute între mai și august 2022 cu alți soldați, videoclipuri realizate în casele distruse din regiunea Herson, inclusiv cu o mașină distrusă și mai multe clipuri despre condițiile în care trăiesc soldații. 

În același video, el arată un șanț parțial acoperit pe care îl numea ”casă”. 

În plus, acesta a mărturisit că mulți dintre militarii care luptau alături de forțele ruse au murit în timp ce alții au fost capturați de forțele ucrainene. 

Site-ul web IStories a găsit profilul lui Diatlov de pe rețeaua Vkontakte. Conform informațiilor furnizate de el, acesta făcea parte din cea de-a 94-a unitate a forțelor speciale din Groznîi, Cecenia. Ultimul său loc de muncă menționat a fost în Garda Națională Rusă. 

A servit în regimentul forțelor speciale, iar post-mortem se recomandă să fie decorat cu Ordinul Curajului, conform unei pagini a școlii din satul său natal. 

În luna august, IStories a identificat militarii ruși responsabili de uciderea civililor din regiunea Kiev. Daniil Frolkin a mărturisit crimele în fața unui reporter al site-ului web și a dezvăluit numele celor care au dat ordinele. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.