Victorie pentru libertatea presei: Deputatul care a amenințat că va da în judecată Podul.ro a pierdut definitiv procesul pe care-l intentase pe aceeași speță împotriva jurnalistului Mălin Bot


Victorie pentru libertatea presei: Deputatul care a amenințat că va da în judecată Podul.ro a pierdut definitiv procesul pe care-l intentase pe aceeași speță împotriva jurnalistului Mălin Bot

Într-un articol publicat pe 17 octombrie, aminteam faptul că numele deputatului-general putinist ex-AUR Nicolae Roman este legat de episodul încercărilor sângeroase de înăbușire a Revoluției din 1989 de la Timișoara. Ca reacție, așa cum veți vedea la finalul articolului, deputatul Nicolae Roman a început să amenințe publicația noastră cu un proces.

ARTICOLUL ÎN CAUZĂ: Delir putinistoid la cote maxime: Deputatul Nicolae Roman vorbește despre "așa-zisul conflict" din Ucraina și face o paralelă caraghioasă între Dîncu și Kissinger

Însă, în urmă cu câteva zile jurnalistul Mălin Bot, care a dezvăluit la rândul său implicarea lui Nicolae Roman în evenimentele sângeroase din Decembrie 1989, a anunțat că a câștigat procesul împotriva deputatului-general exact pe această speță. 

"Deputatul AUR, generalul Nicolae Roman, implicat în crimele Revoluției a hărțuit aiurea cu un proces civil. Curtea de Apel București a decis, din nou în acest proces, că eu mi-am făcut datoria de jurnalist și nimic mai mult și a respins acțiunea abuzivă a generalului criminal al Revoluției, făcut de AUR parlamentar", a scris Mălin Bot pe Facebook. 

Vedeți video 1: 



Mălin Bot a detaliat totodată cât de neveridice au fost așa-zisele argumente aduse de Nicolae Roman în instanță. 

"Am explicat instanței: Domnul Roman zice 'Stați să vedeți că eu am fost, dar n-am tras. Apare numele unității, dar eu n-am făcut nimic'. Păi e o chestiune de logică simplă: 25 de militari conduși de Roman au fost într-un loc, unde dinspre militari s-a tras și au murit revoluționari. Astea sunt certitudini. Păi fie militarii ăia au tras la ordin, iar ofițerul lor era Roman, fie militarii au tras împotriva ordinului și acum domnul Roman trebuia să aducă acum rapoartele pe care le-a făcut de îndată ce se întorcea la unitate. Domnul Roman, în calitate de ofițer, trebuia să facă raport de tipul 'Soldatul Gigel, deși am dat ordin să nu se tragă...'. Așa se procedează. Cei care au făcut armata știu foarte bine. Se face misiune, ordin de misiune, iar apoi se face raport când te întorci din misiune. Ofițerul trebuie să scrie tot ce a făcut. Dacă domnul Roman aducea un document care spunea 'Uite, eu am dat ordin să nu tragă, dar ăia 2 de nebuni, de frică, au tras...'. Dar așa ceva nu există. Roman susține că le-ar fi dat ordin ălora să nu tragă, iar ăia au tras probabil, căci altfel nu avea cine să tragă, căci oamenii au fost omorâți de dispozitivul militar din fața lor, și că dânsul s-ar fi întors la unitate, iar, dintr-un motiv care ne scapă, el nu și-a îndeplinit obligațiile militare. Nu există așa ceva! Deci domnul Roman a făcut parte din dispozitivul militar de represiune, trimit și folosit de Ceaușescu împotriva revoluționarilor", a explicat Mălin Bot. 



Cum a amenințat Nicolae Roman publicația Podul.ro: 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.