Cum minte propaganda Kremlinului că Rusia ar dori securitatea centralei nucleare de la Zaporojie, în timp ce o bombardează constant


Cum minte propaganda Kremlinului că Rusia ar dori securitatea centralei nucleare de la Zaporojie, în timp ce o bombardează constant

Rusia numește o condiție pentru oprirea bombardamentelor asupra centralei nucleare din Zaporojie

Propaganda Kremlinului rostogolește narațiunea mincinoasă că Rusia ar fi de acord să oprească bombardamentele asupra centralei nucleare Zaporojie din Energodar, dacă Kievul va accepta să semneze un document privind garanțiile de securitate ale centralei. 

De altfel, la comandă, presa rusă controlată de Kremlin a început să invoce riscul unei situații de urgență la centrala nucleară Zaporojie. Propagandiștii rostogolesc astfel de rapoarte fără însă a menționa că trupele rusești sunt cele care pun în primejdie securitatea centralei nucleare din Zaporojie prin bombardarea regulată a zonei în care se află aceasta și a unităților energetice – detalii AICI

Anterior, s-a raportat că militarii ruși nici măcar nu aveau de gând să își retragă trupele și echipamentele militare de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie din Enerhodar. În același timp, ONU a reacționat brusc la bombardamentele rusești care vizează zona centralei – detalii AICI

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a Națiunilor Unite (AIEA) a verificat, la 21 noiembrie, circumstanțele și pagubele aduse centralei nucleare Zaporojie urmare a bombardamentelor rusești. 

Reamintim că centrala nucleară a suferit un bombardament masiv în weekend.

Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică de la ONU, Raphael Grossi, a avertizat asupra pericolului presupus de bombardamente: ”Oricine se află în spatele acestui lucru trebuie să se oprească imediat. Așa cum am spus de multe ori, vă jucați cu focul!”

După cum notează Reuters, bombardarea centralei nucleare de către Rusia este răspunsul pentru eșecul usturător înregistrat de trupele de ocupație din regiunea Kherson. În același timp, Rusia a acuzat Ucraina că s-ar afla în spatele acestor bombardamente, așa cum a făcut-o în mod constant de-a lungul războiului.

Ce s-a deteriorat la ZNPP: primele informații

Potrivit informaților preliminare, unele clădiri și echipamente au fost avariate în urma bombardamentelor. Cu toate acestea, avariile și întreruperile funcționării unor sisteme nu sunt critice pentru securitatea nucleară la ZNPP. Compania Energoatom a fost nevoită să scoată din uz 12 unități de echipamente pentru instalarea infrastructurii. Reprezentanții Energoatom au precizat că aceste bombardamente indică faptul că ocupanții au vizat în special să dezactiveze exact infrastructura care era necesară pentru a se lansa unitățile 5 și 6 destinate producerii de energie electrică pentru Ucraina. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.