VIDEO. Emilia Șercan reamintește cine gestionează „migrația” ilegală din România: „fostul coleg de bancă al lui dr. Bode!”


VIDEO. Emilia Șercan reamintește cine gestionează „migrația” ilegală din România: „fostul coleg de bancă al lui dr. Bode!”

În contextul neacceptării României în Spațiul Schengen, Austria invocând obsesiv „problema migranților” care ajung ilegal pe teritoriul său (totuși pe rute care nu au legătură cu România), jurnalista de investigații Emilia Șercan a reamintit cum și cine gestionează migrația la noi. 

Când instituțiile statului sunt pentru politicieni doar surse pentru sinecuri bune de împărțit rudelor și prietenilor, dar și o modalitate de a plăti diverse obligații, consecințele deciziilor lor le vom suporta noi, cetățenii. Inclusiv neintrarea în Schengen”, opinează jurnalista într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Redăm integral mai jos comentariul Emiliei Șercan:

„Dintr-un alt unghi, despre Schengen. 

Migrația în România este gestionată de două structuri din cadrul Ministerului de Interne: Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări. 

Poliția de Frontieră se ocupă de migrația ilegală, pe când Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) se ocupă de politicile de migrație și azil. 

Totuși, pe lângă asta, IGI participă, „cu experți, la diversele inițiative regionale, dialoguri sau alte formate de cooperare în materie de migrație, mobilitate, prevenirea și combaterea migrației ilegale, readmisie, protecție internațională” – potrivit propriului site. 

Inspectoratul General pentru Imigrări este condus din februarie anul acesta de Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al lui dr. Bode, ministrul de Interne. 

Mihăilă a fost numit ilegal, în vara anului 2020, rector al Academiei de Poliție prin intervenția directă a lui dr. Bode la Marcel Vela, ministrul Internelor de atunci, însă după ce am dezvăluit că Mihăilă a fost numit ilegal, Vela l-a revocat din funcție după numai șase zile. 

Mihăilă fusese anterior acestei numiri președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, poziție din care a acționat ca un mare apărător al plagiatorilor și impostorilor din instituție. 

Fostul coleg de bancă al lui dr. Bode a fost numit tot ilegal și la Inspectoratul de Poliție Sălaj, județul de baștină al celor doi. 

Aceste numiri ilegale nu au fost verificate de nicio instituție a statului. 

După ce a ajuns ministru de Interne, dr. Bode l-a numit pe Mihăilă șeful său de cabinet, fiind practic persoana care filtra întreaga agendă a acestuia, însă din pricina prostiilor pe care le-a făcut prin instituție, a fost nevoit să scape de el printr-o promovare.

Și a scăpat. L-a avansat chestor anul trecut, de ziua națională, iar anul acesta l-a numit șeful Inspectoratului General pentru Imigrări. 

IGI se ocupă de politicile de migrație și azil, iar pe lângă asta participă, „cu experți, la diversele inițiative regionale, dialoguri sau alte formate de cooperare în materie de migrație, mobilitate, prevenirea și combaterea migrației ilegale, readmisie, protecție internațională”. 

Morala: Când instituțiile statului sunt pentru politicieni doar surse pentru sinecuri bune de împărțit rudelor și prietenilor, dar și o modalitate de a plăti diverse obligații, consecințele deciziilor lor le vom suporta noi, cetățenii. 

Inclusiv neintrarea în Schengen. Pentru curioși, o să las în comentarii câteva link-uri cu faptele de vitejie ale tovarășilor Mihăilă și Bode, despre care am scris în trecut”. Linkurile la care se referă jurnalista le puteți accesa AICI și AICI

Emilia Șercan nota în dezvăluirile sale de acum doi ani, publicate pe siteul Pressone, că, la momentul numirii lui Mihăila în fruntea Academiei de Poliție (care colcăia de plagiatori), colegul de bancă al lui Bode era cercetat de procurori pentru patru infracțiuni. 

Joi atitudinea jovială a ministrului de Interne, Lucian Bode, care aproape radia de fericire înaintea catastrofalei ședințe din Consiliul JAI, în cadrul căreia Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Spațiul Schengen, a arătat cât de rupt de realitate și iresponsabil este acest politruc mediocru care a plagiat cel puțin 18,5% în lucrarea sa de doctorat. VIDEO de la Bruxelles cu Bode la finalul textului! 

PODUL a scris AICI despre plagiatul lui Bode, apărat virulent la un moment dat de doi cunoscuți cercetători de la CNSAS, controversații Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, care s-au dovedit ulterior a fi și profesori la Academia SRI, condusă de rectorul care a coordonat lucrarea de doctorat a lui Bode, Adrian Ivan. Rectorul a susținut până în pânzele albe că lucrarea pe care a coordonat-o nu este doar „curată”, ci și valoroasă din punct de vedere academic. Atât de valoroasă că editura la care este acționar a decis să facă o carte din lucrarea lui Bode. Detalii AICI

În realitate, atât Emilia Șercan, cât și profesorul Cristian Preda, decanul Facultății de Științe Politice, au opinat că „lucrarea” nu are nicio o valore științifică.

„Cele 220 de pagini prezentate de Lucian Bode în vederea obținerii titlului de doctor nu întrunesc condițiile cerute în asemenea cazuri. Ele vădesc un nivel de abilități intelectuale care nu ar îngădui, în opinia mea, nici măcar obținerea unei note de trecere la un examen de anul I într-o facultate de științe politice sau de relații internaționale”, a scris Cristian Preda drept concluzie a analizei sale pe care o puteți citi AICI. 

„Bode a obținut calificativul “Foarte bine” pentru o teză în care partea de cercetare proprie, elementul distinctiv și obligatoriu pentru orice demers doctoral, se rezumă la trei paragrafe, în care este prezentată o pretinsă “simulare” a prețurilor la motorină, gaze și electricitate în județul Cluj făcută în luna august 2018”, a comentat și Emilia Șercan. Detalii AICI.


 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.