Germania vrea să aducă milioane de migranți și în anii următori, pentru a-și susține economia și sistemul național de pensii


  • ACP
  • Dec 12, 2022 13:21
  • 1222
Germania vrea să aducă milioane de migranți și în anii următori, pentru a-și susține economia și sistemul național de pensii

Publicația poloneză PolandIn relatează că actualul guvern al Germaniei intenționează să crească volumul imigrației în anii care urmează, în încercarea de a rezolva cele două mari probleme ale țării - penuria de forță de muncă și criza sistemului de pensii. 

Cancelarul Olaf Scholz a spus că Germania ar trebui să ia în considerare o creștere a populației sale în anii următori, prin stimularea imigrației, pentru a contracara problema îmbătrânirii germanilor și a ține economia măcar la nivelul actual de funcționalitate. 

Potrivit jurnaliștilor polonezi, Berlinul intenționează să crească populația țării cu 7%, ca până în 2070 să ajungă aproximativ 90 de milioane de locuitori, în special prin aducerea lucrătorilor străini. În acest scop guvernul german a reformat luna trecută Legea imigrației, în încercarea de a deschide și mai mult piața muncii pentru afluxul de lucrători din afara Uniunii Europene.

Cancelarul Scholz a spus că Germania înregistrează deja o creștere vizibilă a populației, datorată parțial creșterii imigrației, ceea ce permite guvernului să nu majoreze contribuțiile la pensii înainte de sfârșitul mandatului său în 2025. Biroul Federal de Statistică de la Berlin a informat că populația Germaniei ar putea crește cu un milion datorită fluxului de migranți din Ucraina, aducând numărul locuitorilor țării până la 84 de milioane. 

E interesant de știut ce soluție are în vedere guvernul german pentru înlocuirea ucrainenilor care se vor întoarce în țara lor îndată ce se va încheia războiul, dar și de unde se intenționează aducerea celorlalte milioane de lucrători capabili să ajute la susținerea economiei germane. Probabil una dintre soluții ar fi să ia migranții de care se plânge Austria că ar pune probleme prin numărul lor mare pentru o țară atât de mică – detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.