Rareș Bogdan: "Continuăm până vom reuși! Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Schengen va fi dezbătut în PE!"


Rareș Bogdan: "Continuăm până vom reuși! Refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Schengen va fi dezbătut în PE!"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, a anunțat luni că refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Schengen va fi dezbătut mâine  în Parlamentul European.

"BREAKING NEWS: refuzul Austriei de a vota în favoarea aderării României la Spațiul Schengen va fi dezbătut mâine la 15.30 (ORA ROMÂNIEI) în Parlamentul European. Nu ne oprim, continuăm până vom reuși. România pretinde ce i se cuvine!

Discuția va fi prezidată de Roberta Metsola, șefa legislativului întrunit la Strasbourg la ultimul plen din acest an, și va avea loc în prezenta președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel", a scris eurodeputatul PPE pe Facebook. 

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a precizat că a existat un larg sprijin pentru organizarea acestei dezbateri. 

"Tocmai am aprobat în plenul Parlamentului European, cu 357 de voturi 'pentru', 2 abțineri și doar 32 de voturi împotrivă, să avem mâine o dezbatere despre tratamentul incorect în cadrul procedurii de extindere a spațiului Schengen.

Această dezbatere va arăta că Parlamentul European este unit în a susține aderarea țării noastre la Spațiul Schengen și că majoritatea covârșitoare a europarlamentarilor consideră incorectă decizia de a amâna intrarea României în spațiul de liberă circulație.  

Propunerea dezbaterii a venit de la cele mai mari trei grupuri politice din Parlamentul European: Grupul PPE, Socialiștii și Grupul RENEW", a zis europarlamentarul PNL pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.