Scholz tânjește după momentul în care va relua cooperarea economică cu Rusia ca și cum nu a existat războiul dus de Kremlin împotriva Ucrainei. Declarația incalificabilă făcută de cancelarul german


Scholz tânjește după momentul în care va relua cooperarea economică cu Rusia ca și cum nu a existat războiul dus de Kremlin împotriva Ucrainei. Declarația incalificabilă făcută de cancelarul german

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat luni, 12 decembrie, cu privire la cooperarea economică dintre Germania și Rusia că ar putea fi din nou posibilă în cazul în care Kremlinul pune capăt războiului împotriva Ucrainei. 

Scholz a declarat cu alte ocazii că Occidentul nu va ridica sancțiunile impuse Rusiei ca răspuns la invazia acesteia în Ucraina până când Moscova nu-și va retrage trupele din Ucraina și nu va ajunge la un acord de pace cu Kievul.

"În momentul de față, relațiile pe care le avem sunt reduse, reduse, reduse",  a declarat Scholz în fața Comitetului german pentru relații economice din Europa de Est, referindu-se la sancțiunile occidentale impuse Rusiei, care au anulat comerțul și investițiile bilaterale.

"Dar o Rusie care pune capăt războiului", a spus Scholz, ar trebui să primească o șansă pentru o cooperare economică reînnoită. 

"Dar asta nu se întâmplă acum", a adăugat acesta. (sursa: Reuters)

Prin comparație, vă reamintim abordarea președintelui polonez, Andrzej Duda, pe parcursul unui discurs susținut în data de 22 mai în Parlamentul Ucrainei. După atrocitățile comise de hoardele Kremlinului în Borodianka și Mariupol, lumea nu trebuie să reînnoiască relațiile cu Rusia de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, reliefa Andrzej Duda la acea vreme. 

Potrivit acestuia, nu Ucraina, ci lumea occidentală dă testul loialității față de valorile declarate.

Președintele Republicii Polone sublinia că timpul va arăta dacă o astfel de fundație precum democrația, drepturile omului și solidaritatea înseamnă ceva pentru Europa.

"Există voci alarmante care spun că Ucraina trebuie să se supună cererilor lui Putin. Numai Ucraina are dreptul să-și decidă viitorul: nimic despre tine fără tine!", a spus Duda în Parlamentul Ucrainei. 

Acesta evidenția că Polonia a sprijinit și va continua să sprijine Ucraina pe drumul său către comunitatea occidentală.

"Eu personal nu mă voi opri până când Ucraina nu va deveni membră a UE. Este visul meu ca președinte și persoană obișnuită, astfel încât să ne putem construi viitorul împreună", a mai zis liderul polonez. (sursa: Ukrinform)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.