EXCLUSIV: Antoanela Teoroc, directoarea incompetentă și clientelară a Penitenciarului Jilava, este direct responsabilă pentru evadarea unui deținut periculos. Motivele. Ministrul Justiției ar trebui să o demită de urgență


EXCLUSIV: Antoanela Teoroc, directoarea incompetentă și clientelară a Penitenciarului Jilava, este direct responsabilă pentru evadarea unui deținut periculos. Motivele. Ministrul Justiției ar trebui să o demită de urgență

Actualizare: deținutul evadat de la Jilava a fost prins la Iași;

Articolul inițial: 

Dacă anul trecut, dezvăluirile exclusive ale Podul.ro (AICI, AICI și AICI) au lăsat-o pe directoarea penitenciarului Jilava – am numit-o pe Antoanela Cristina Teoroc – fără prima tradițională de Crăciun, iată că și anul acesta familia clientelară Teoroc este lovită, implacabil, de ghinionul plăcintelor financiare. 

Mai exact, potrivit surselor bine informate ale Podul.ro, directoarea Antoanela Cristina Teoroc este principala responsabilă pentru evadarea deținutului Panciș Gabriel Alexandru, despre care Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat miercuri seară, problemă încă nerezolvată.  

Deși știa prea bine că Panciș e un deținut periculos, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată și fiind cunoscut ca suferind de afecțiuni psihice, Antoanela Teoroc i-a semnat fără rețineri cererea de solicitare de permisie, motiv pentru care Panciș și-a luat tălpășița și a dispărut, la această oră fiind căutat în toată țară. Deținutul își executa condamnarea în regim deschis. 

Potrivit surselor Podul.ro din interiorul penitenciarului, directoarea Teoroc nu doar că i-a acordat cu foarte mare lejeritate dreptul de muncă lui Panciș, dar tot ea i-a aprobat acestuia să muncească la cantina Jilavei, unde se gătește pentru toți angajații și unde Panciș avea acces direct la cuțite, topoare și la alte arme albe pe care le folosise deja în cursul infracțiunilor comise. Repetăm: deținutul este cunoscut ca suferind de afecțiuni psihice, există un astfel de istoric. După acordarea acestor facilități la care alți deținuți pot doar să viseze, Antoanela Teoroc i-a semnat permisia lui Panciș, lăsându-l să plece acasă de Sărbători. E cât se poate de clar în răspunderea cui cade comiterea acestei evadări.   

Având în vedere cele de mai sus, Podul.ro își manifestă speranța că, măcar de data aceasta, ministrul Justiției va dispune desfășurarea unei anchete serioase. E cazul ca Antoanela Teoroc, manageră amatoare de penitenciar, să mai stea și pe-acasă, pentru a-și savura pensia specială de multe mii de euro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.