EXCLUSIV: Cum pregătește propagandistul bolșevic Alexandru Florian, șeful Institutului ”Elie Wiesel”, DEMOLAREA statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața Sfântul Ștefan, în aplauzele propagandei rusești. Florian îl instrumentează pe Silviu Feroiu, consilier local PNL la Sectorul 2


EXCLUSIV: Cum pregătește propagandistul bolșevic Alexandru Florian, șeful Institutului ”Elie Wiesel”, DEMOLAREA statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața Sfântul Ștefan, în aplauzele propagandei rusești. Florian îl instrumentează pe Silviu Feroiu, consilier local PNL la Sectorul 2

Șef al Institutului ”Elie Wiesel”, vechi propagandist comunist, filosovietic notoriu și mediocritate patentată, Alexandru Florian pregătește un nou atentat mizerabil la adresa memoriei filosofului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist.

Ca de obicei, Florian lucrează subteran, cu mâna altora, recurgând la amenințări, presiuni sau promisiuni. Mai exact, de data aceasta Institutul ”Elie Wiesel” l-a instrumentat pe numitul Silviu Feroiu, consilier local al PNL la Sectorul 2, pentru a-și atinge un obiectiv mai vechi: demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața Sfântul Ștefan aflată pe raza sectorului amintit. 

Inițial, potrivit surselor Podul.ro, acești teroriști memorialistici premeditau să își desăvârșească atacul chiar în ziua de Crăciun, pentru a folosi din plin letargia Sărbătorilor, însă Feroiu a aflat că e necesar și un aviz emis de Direcția de Cultură a Capitalei. Din acest motiv, primarul USR-ist al Sectorului 2 – l-am numit pe Radu Mihaiu, care NU dă semne că ar intenționa să oprească monstruozitatea – a amânat votarea Proiectului de Hotărâre pentru ședința ordinară din data de 28 decembrie anul în curs, ședință care se va desfășura online, în condițiile în care cei mai mulți consilieri sunt plecați în vacanță. La punctul 3 este nominalizată speța statuii lui Mircea Vulcănescu. 

Alexandru Florian și complicii lui au mai încercat să forțeze demolarea statuii în 2014 și în 2017, însă reacția promptă a societății civile a reușit să oprească abominația dorită de Institutul ”Elie Wiesel”, care proferează insulte și minciuni pe bandă rulantă la adresa lui Mircea Vulcănescu și a Rezistenței Anticomuniste. 

În paralel, același Alexandru Florian (odraslă de ideolog bolșevic venit pe tancurile rusești) coordonează presiuni imunde la adresa Liceului Industrial ”Mircea Vulcănescu” pentru a-i schimba numele. Nici această acțiune nu este la prima tentativă, existând riscul ca acest obiectiv mizerabil să fie atins de asemenea în această perioadă (detalii AICI, AICI și AICI). 

De notat că șeful secției așa-zise ”românești” a Sputnik.md – l-am numit pe Bogdan Duca, propagandist putinist notoriu – aplaudă, pe Telegram, intenția demolării statuii lui Mircea Vulcănescu. La fel ca Alexandru Florian, Duca MINTE că Vulcănescu ar fi fost condamnat pentru ”crime împotriva umanității”, deși filosoful fusese condamnat într-un proces-mascaradă (de tribunalele bolșevice ale ”poporului”) pentru total altceva, adică pentru ”crimă împotriva păcii”, și asta pentru că Mircea Vulcănescu votase, ca un bun român, intrarea României în război împotriva Rusiei genocidare care abia ce ne mutilase teritorial țara. Mircea Vulcănescu suntem toți! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.