PROTEST în fața Primăriei S2 cu scopul opririi demolării bustului filosofului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist. Ofensiva teroristă e condusă de propagandistul bolșevic Alexandru Florian, șeful Institutului ”Elie Wiesel”. Mircea Vulcănescu suntem toți!


PROTEST în fața Primăriei S2 cu scopul opririi demolării bustului filosofului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist. Ofensiva teroristă e condusă de propagandistul bolșevic Alexandru Florian, șeful Institutului ”Elie Wiesel”. Mircea Vulcănescu suntem toți!

UPDATE: Consiliul Local al Sectorului 2 NU a aprobat, miercuri, în prezența mai multor parlamentari, demararea procedurilor pentru desfiinţarea bustului lui Mircea Vulcănescu din Parcul Sfântul Ştefan, personalitate asasinată de comuniști și acuzată mincinos de Institutul ”Elie Wiesel”, care insultă din nou și din nou memoria Rezistenței Anticomuniste în timp ce e îndopat cu bani publici. Proiectul a întrunit 9 voturi ”pentru”, 2 voturi ”contra” și 12 ”abțineri”.

Articolul inițial: 

Mai multe organizații ale societății civile, istorici și numeroși bucureșteni protestează în acest moment în fața Primăriei Sectorului 2, împotriva intenției teroriste de a demola bustul filosofului Mircea Vulcănescu, o victimă nevinovată a genocidului comunist. 

În spatele acestei intenții abominabile se află șeful Institutului ”Elie Wiesel”, derbedeul Alexandru Florian, vechi propagandist comunist (vă stă inima-n loc dacă vedeți ce scriau ăsta și ta-su pe vremea dictaturii), filosovietic notoriu și mediocritate patentată. 

Ca de obicei, Florian lucrează subteran, cu mâna altora, recurgând la amenințări, presiuni sau promisiuni. Mai exact, de data aceasta Institutul ”Elie Wiesel” l-a instrumentat pe numitul Silviu Feroiu, consilier local al PNL la Sectorul 2, pentru a-și atinge un obiectiv mai vechi: demolarea statuii lui Mircea Vulcănescu din Piața Sfântul Ștefan aflată pe raza sectorului amintit. 

Inițial, potrivit surselor Podul.roacești teroriști memorialistici premeditau să își desăvârșească atacul chiar în ziua de Crăciun, pentru a folosi din plin letargia Sărbătorilor, însă Feroiu a aflat că e necesar și un aviz emis de Direcția de Cultură a Capitalei. Din acest motiv, primarul USR-ist al Sectorului 2 – l-am numit pe Radu Mihaiu, care NU dă semne că ar intenționa să oprească monstruozitatea – a amânat votarea Proiectului de Hotărâre pentru ședința ordinară a Consiliului de astăzi, ședință care se desfășoară online, în condițiile în care cei mai mulți consilieri sunt plecați în vacanță. La punctul 3 este nominalizată speța demolării statuii lui Mircea Vulcănescu.

Vinovați pentru această abominație sunt și primarii Radu Mihaiu și Nicușor Dan, care iată că stau capră în fața unui propagandist bolșevic ai cărui părinți au ajuns aici călărind tancuri rusești. Vinovat este și dubiosul Toni Greblă, prefect al Capitalei și personaj bugetivor care ne otrăvește existența de amar de ani. Greblă a călcat din nou pe greblă, facilitând terorismul lui Alexandru Florian, deși a fost informat în scris despre minciunile și ilegalitățile acestuia.  

Alexandru Florian și complicii lui au mai încercat să forțeze demolarea statuii în 2014 și în 2017, însă reacția promptă a societății civile a reușit să oprească abominația dorită de Institutul ”Elie Wiesel”, care proferează insulte și minciuni pe bandă rulantă la adresa lui Mircea Vulcănescu și a Rezistenței Anticomuniste. 

În paralel, același Alexandru Florian (odraslă de ideolog bolșevic venit pe tancurile rusești) coordonează presiuni imunde la adresa Liceului Industrial ”Mircea Vulcănescu” pentru a-i schimba numele. Nici această acțiune nu este la prima tentativă, existând riscul ca acest obiectiv mizerabil să fie atins de asemenea în această perioadă (detalii AICIAICI și AICI). 

De notat că șeful secției așa-zise ”românești” a Sputnik.md – l-am numit pe Bogdan Duca, propagandist putinist notoriu – aplaudă, pe Telegram, intenția demolării statuii lui Mircea Vulcănescu. La fel ca Alexandru Florian, Duca MINTE că Vulcănescu ar fi fost condamnat pentru ”crime împotriva umanității”, deși filosoful fusese condamnat într-un proces-mascaradă (de tribunalele bolșevice ale ”poporului”) pentru total altceva, adică pentru ”crimă împotriva păcii”, și asta pentru că Mircea Vulcănescu votase, ca un bun român, intrarea României în război împotriva Rusiei genocidare care abia ce ne mutilase teritorial țara. Mircea Vulcănescu suntem toți! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.