Rusisme: 6 foști deținuți înrolați în trupele Wagner au dezertat și terorizează populația din zona Rostovului. Cei mai mulți militari ruși nu sunt decât niște tălhari în uniformă, fie că au cazier penal sau nu, fie că au fost aduși din școlile militare ori din închisori


  • ACP
  • Jan 3, 2023 13:48
  • 1245
Rusisme: 6 foști deținuți înrolați în trupele Wagner au dezertat și terorizează populația din zona Rostovului. Cei mai mulți militari ruși nu sunt decât niște tălhari în uniformă, fie că au cazier penal sau nu, fie că au fost aduși din școlile militare ori din închisori

Ideea disperată a Kremlinului de a arunca în luptă, în prima linie, deținuții periculoși înrolați în trupele Wagner, în schimbul reducerii sau anulării pedepselor, a dat rezultate mai puțin așteptate de strategii ruși, dar logice, până la urmă. 

Nu era foarte greu de înțeles la ce se poate ajunge în urma înarmării unor deținuți periculoși, dar se pare că cei de la Kremlin au un fel mai special de înțelegere a realității. 

Presa din regiunea ocupata Luhansk a anunțat zilele trecute dezertarea a șase deținuți înarmați, înrolați în trupele Wagner, care au fugit din centrul de antrenament al unei companii militare din districtul Krasnodonsky din regiunea Luhansk, iar acum se crede că aceștia ar umbla prin jurul Rostovului. 

Printre dezertorii în cauza se numără trei cetățeni ai Uzbekistanului și câte unul din Rusia, Belarus și Kârgâzstan, toți cei șase fiind înarmați și periculoși, conform presei ruse. 

Afișele puse de autoritățile ruse în instituțiile din regiunea ocupată Luhansk avertizează locuitorii să acorde o atenție deosebită persoanelor în uniformă și să respecte măsurile de siguranță personală, îndemn foarte binevenit în condițiile în care majoritatea militarilor ruși pot fi suspectați că nu sunt decât niște tălhari în uniformă, fie că au cazier penal sau nu, fie că au fost aduși din școlile militare ori din închisori. 

Afișele îndeamnă locuitorii regiunii ocupate să sune la 112 dacă li se par suspecți unii militari îmbracați în uniformele armatei ruse, dar e greu de înțeles cine o să verifice zecile de mii de militari ai armatei invadatoare, care sunt în bună parte înarmați și periculoși atat pentru populația civila cat si pentru ceilalți militari ruși, având în vedere precedentele – sursa AICI.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.