500.000 de ruși se pregătesc de mobilizare! Scapă doar cine are trei copii acasă!


500.000 de ruși se pregătesc de mobilizare! Scapă doar cine are trei copii acasă!

Aproximativ 500.000 de ruși ar putea fi chemați în timpul celui de-al doilea val de mobilizare, scrie The Times. Potrivit publicației, acest lucru se datorează faptului că datele din sondajele închise furnizate lui Putin, bine manipulate de propagandă, arată că sprijinul pentru războiul din Rusia rămâne ridicat, în ciuda numeroaselor eșecuri ale armatei demotivate și neechipate a Rusiei. 

La începutul acestui an, The Guardian a raportat că al doilea val de mobilizare ar putea începe după 15 ianuarie. Publicația a susținut, de asemenea, că 500.000 de persoane ar putea fi chemate sub arme, în condițiile în care în Rusia există o preocupare tot mai crescută pentru găsirea unor varii metode legale de evitare a concentrării pe frontul ucrainean.

Din această perspectivă, o soluție de viitor pentru rușii care vor să evite luarea la oaste vine chiar din partea unora dintre oficialii de tipul secretarului Consiliului General al Rusiei Unite, Andrei Turchak, cel care a confirmat recent, pe contul său de socializare, faptul că o derogare de la mobilizare pentru tații cu mai mult de 3 copii va continua să funcționeze în Rusia.

„Amânarea de la mobilizare pentru tații cu trei sau mai mulți copii rămâne în vigoare! Directiva corespunzătoare a Statului Major General, emisă în octombrie, continuă și va continua să funcționeze. Am rezolvat această problemă cu Ministerul Apărării pentru a opri orice speculație pe acest subiect ”, a anunțat Andrei Turchak pe contul său de Telegram, în condițiile în care, în spațiul public din Rusia, începuseră să apară tot felul de știri contradictorii în legătură cu anularea paragrafului relevant al directivei în această săptămână.

Mai mult decât atât, un membru al consiliului prezidențial pentru drepturile omului, Irina Kirkora, a declarat pentru RIA Novosti că a primit un apel de la soția tatălui a trei copii, care a fost chemat în cadrul mobilizării. Potrivit femeii, acesteia i s-ar fi dat o copie a unui document conform căruia directiva derogatorie nu mai este valabilă.

Mult dezbătuta amânare de la mobilizare pentru tații cu mulți copii a fost introdusă la mijlocul lunii octombrie, iar acest lucru a fost făcut public chiar de către șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat , Andrey Kartapolov. Acesta a subliniat că decizia a fost luată, a început să intre în vigoare și a fost comunicată birourilor militare de evidență și înrolare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.