Delir total pentru trompetele lui Putin! Medvedev i-a cerut premierului japonez să își facă hara-kiri pe motiv de slugărnicie față de SUA


Delir total pentru trompetele lui Putin! Medvedev i-a cerut premierului japonez să își facă hara-kiri pe motiv de slugărnicie față de SUA

Dmitri Medvedev, fostul președinte marionetă al Rusiei în perioada în care Putin nu mai putea constituțional să îndeplinească această funcție, actualmente înalt oficial de securitate în administrația dictatorului de la Kremlin, a declarat sâmbătă că prim-ministrul japonez Fumio Kishida ar trebui să comită o sinucidere ritualică, pentru a se pocăi față de ceea ce Medvedev a numit slugărnicie față de Statele Unite.

Remarcile lui Medvedev au venit ca răspuns la declarația comună de vineri a președintelui Biden și Kishida, în care liderii au spus că „orice utilizare a armei nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un act de ostilitate nejustificat împotriva umanității”.

Liderii militari ruși au discutat în prealabil despre utilizarea potențială a unei arme nucleare tactice în cazul în care invazia lor în Ucraina s-ar confrunta cu mai multe eșecuri.

Medvedev a declarat într-o postare pe Telegram că declarația comună a lui Kishida și a lui Biden echivalează cu „o mostră de paranoia”. El a adăugat că oficialul japonez este de fapt o slugă a Statelor Unite, iar singura modalitate prin care Kishida ar putea ispăși „o astfel de rușine” ar fi să efectueze un „hara-kiri” în fața unei reuniuni a cabinetului său.

Cutumă sacră, cu rădăcini adânci în tradiția și cultura japoneză, Hara-kiri sau harakiri este un ritual onorabil de sinucidere, care era practicat mai ales de către celebrii luptători japonezi antici, cunoscuți sub numele de samurai. Actul în sine consta în introducerea unui pumnal sau a unei săbii scurte denumită „wakizashi” în partea stângă a abdomenului și eviscerarea acestuia până în partea dreaptă, iar în cele din urmă întoarcerea sabiei înspre sus. Fiind o metodă extrem de dureroasă și lentă de sinucidere, cel care efectua ritualul era asistat de un martor, denumit „kaishakunin”. Când durerile deveneau insuportabile, acesta avea misiunea de a-i reteza capul samuraiului cu o sabie „katana”.

Propaganda rusă de stat, adică agenția Tass, oficina de știri a Kremlinului, a evitat să repete comentariile lui Medvedev, scriind doar că acesta „a descris o metodă specifică” pentru ca Kishida să se pocăiască.

În calitate de președinte, Medvedev a fost privit cu optimism în Occident ca un potențial partener în construirea de relații îmbunătățite. Dar în 2011, el a fost de acord cu o schimbare care l-a readus pe Putin la președinție, iar la începutul lui 2020, Medvedev și-a dat demisia din funcția de prim-ministru pentru a face loc unor schimbări constituționale care i-au permis lui Putin să își prelungească numărul mandatelor și să-și întărească puterea.

De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia în februarie, Medvedev a căutat relevanță ca un adevărat câine de atac al lui Putin, folosind contul său Telegram pentru a lansa amenințări bombastice și hiperbolice împotriva Occidentului, avertizând inclusiv că Rusia ar putea folosi arme nucleare împotriva opozanților și adversarilor.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.