Înlocuirea în mintea și cugetul lui Kirill a Mântuitorului Hristos cu genocidarul Putin


Înlocuirea în mintea și cugetul lui Kirill a Mântuitorului Hristos cu genocidarul Putin

Atacul la Patriarhul Ecumenic al idioților bisericești utili ai lui Putin, în Rusia, Ucraina, Moldova sau pe la noi și aiurea, reiau în contrapunct atacul la persoana și simbolistica Patriarhului/iei Ecumenic/e: când spune o oroare Kirill, precum ieri, iată că azi reapare tema. 

În ultima vreme, mai ales "frații" de peste Prut se simt capabili să încerce diversiunea, aruncând petarde în loc de flori. Ce spun ei? Ceea ce s-a spus: că Tomosul are probleme, că Moscova este de fapt Kievul translat și că recunoașterea – în fapt, istoric vorbind, obținută cu forța – a Patriarhiei ruse cuprinde nemijlocit și teritoriul ucrainian alături de altele, că... 

Pe scurt, ne sunt servite locuri comune ideologice pe post de argumente istoriografice, canonice, doar-doar lumea începe să se întrebe ce este adevărat și ce nu. Propaganda de război devine astfel și una pseudo-teologică, fapt care, dincolo de scandalul în sine, "explică" inexplicabilul: înlocuirea în mintea și cugetul lui Kirill a Mântuitorului Hristos cu genocidarul Putin.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.