EXCLUSIV Primitivismul criminal al armatei ruse, care își demonstrează eșecul, mizeria și impotența pe fronturile din Ucraina, în timp ce Kremlinul minte că ar purta un război împotriva NATO / Anna Neplii


EXCLUSIV Primitivismul criminal al armatei ruse, care își demonstrează eșecul, mizeria și impotența pe fronturile din Ucraina, în timp ce Kremlinul minte că ar purta un război împotriva NATO / Anna Neplii

Astăzi voi infirma narațiunea populară rusă care susține că Rusia ar purta un război împotriva NATO pe teritoriul Ucrainei. În realitate, Putin urmărește un singur obiectiv – ocuparea Ucrainei. 

Pregătirile Rusiei pentru ocuparea Ucrainei nu sunt de ieri, de azi, există multe evidențe în acest sens. Să ne amintim și faptul că Putin a tot declarat că prăbușirea URSS ar fi fost o mare tragedie – adică ”prăbușirea Rusiei istorice”. Ceea ce înseamnă că Putin și ceilalți criminali de la Kremlin visau la Ucraina de mulți ani. 

De-a lungul ultimilor ani, Rusia a pompat peste un miliard de dolari în planul de captare a Ucrainei – cu banii ăștia rușii au cumpărat politicieni din Occident dar și politicieni ucraineni (adică trădători de țară). De asemenea, Rusia și-a asigurat o propagandă puternică în mass-media din întreaga lume.  

Așa cum Hitler a încălcat termenii Tratatului de la Versailles, Putin a încălcat toate acordurile Memorandumului de la Budapesta (detalii AICI) deopotrivă cu alte tratate internaționale, urmărind reacțiile Occidentului colectiv, care o lungă perioadă și-a ținut ochii închiși, tolerând acțiunile ilegale decise de Putin și de ceilalți criminali în masă de la Kremlin. 

Desigur, Rusia nu s-ar limita numai la ocuparea Ucrainei. Dacă ar reuși o astfel de abominație, Rusia s-ar odihni câțiva ani, ar transforma Ucraina într-o zonă-tampon și mai apoi i-ar forța pe ucraineni să fie carne de tun în războaiele pe care le-ar purta împotriva Poloniei și Țărilor Baltice. Așa cum de altfel se întâmplă acum în Lugansk, Donețk și în Peninsula Crimeea. Este de notorietate că rușii îi forțează pe cetățenii din teritoriile pe care le ocupă ca să lupte de partea Rusiei. 

Rusia NU poartă un război împotriva NATO. Nici NU ar fi capabilă de așa ceva 

Să revenim la narațiunea mincinoasă potrivit căreia Rusia ar purta un război împotriva NATO. Rușilor li se poate pune o întrebare de factură logică: păi, dacă luptați cu NATO, atunci de ce nu ați atacat direct NATO? ”Experții” ruși vor insista că NATO și-ar fi încălcat promisiunea de a nu-și extinde granițele spre Est, fapt care ar fi provocat Rusia să poarte acest război. O persoană cât de cât educată realizează că numai rușii spălați pe creiere de propagandă sunt în stare să răspundă în acest fel (bine, prostia nu are naționalitate, așa că aplaudacii criminalilor ruși vor flutura aceleași ”argumente”). 

Alți idioți utili prostiți de propaganda rusă sunt de părere că, prin actualul război, Rusia ar epuiza rezervele de arme ale SUA, lovind în economia țărilor membre NATO. Acești idioți utili nu sunt capabili să înțeleagă că America nu doar că deține stocuri uriașe de arme de înaltă tehnologie, dar în prezent primește comenzi pentru producerea de noi arme. La urma urmei, stocurile vechi nu sunt trimise numai în Ucraina, ci și în alte state membre NATO, care la rândul lor își trimit armele vechi Ucrainei, actualizându-și astfel rezervele militare și strategice. 

În plus, analiștii americani sunt mult mai conștienți de starea reală a lucrurilor din Federația Rusă decât ”experții” ruși, care de mai bine de 8 ani își tot demonstrează totala incompetență profesională în raport cu propria țară. Un studiu realizat în cadrul think tank-ului RAND Corporation (Centrul Analitic American) explică următoarele: 

”Foști înalți oficiali ruși și analiști intervievați de RAND Corporation în 2017 au respins în unanimitate ideea că forțele armate ruse ar putea să poarte războaie majore la sol cu rivali egali. Deceniile de reformă și modernizare au permis forțelor armate ruse să desfășoare numai operațiuni expediționare limitate, în timp ce rușii și-au asigurat securitatea forțelor nucleare strategice ale Rusiei pe ‹bastioane› terestre, aeriene și maritime. Se pare că, la cel mai înalt nivel, conducerea militară rusă consideră improbabilă perspectiva unui război major cu folosirea armelor convenționale. Fără o rezervă operațională, forțele ruse sunt mai vulnerabile decât forțele NATO într-un conflict prelungit. Dacă Rusia se va găsi implicată într-un război major folosind arme convenționale, va putea lupta doar cu forțele armate pe care le va avea Moscova la momentul conflictului”. 

O armată este un instrument complex care e alcătuit cu scopul de a îndeplini anumite sarcini. Timp de 30 de ani, forțele armate ruse au demontat în mod intenționat sistemul de mobilizare sovietic, dezvoltându-se în două direcții: crearea unor unități foarte mobile pentru războaie de tip expediționar, această acțiune fiind dublată de întreținerea și modernizarea ”scutului nuclear”. 

Prin urmare, actuala doctrină militară rusă este destul de simplu de înțeles – războaiele mari sunt imposibile, întrucât ar fi descurajate de armele nucleare ale Kremlinului, iar pentru războaiele coloniale (de exemplu în Siria) nu este nevoie de un sistem greoi de antrenament de rezervă. Prin urmare, armata rusă nu s-a pregătit niciodată pentru un așa-zis ”război global cu NATO”, nici măcar în vis. 

În mod rezonabil, analiștii occidentali au studiat activ toate schimbările operate de forțele armatei ruse și au evaluat capacitățile de mobilizare ale federației fasciste ruse pe viitor. Unii vorbesc despre existența unei așa-zise ”rezerve profesionale”, crezând că Rusia este încă Uniunea Sovietică. Pe alocuri însă, acest lucru este oarecum adevărat, întrucât armata rusă folosește din plin descendenți ai unor metode militare învechite și depășite. Timpul trece, iar tehnica și gândirea militare se modernizează și ele, asta dacă nu trăiești în Rusia putinistă. Rusia nu numai că nu a introdus nimic nou, dar a și reușit să distrugă ce mai putea folosi din vechiul sistem. 

În ultimii 15 ani, Ministerul Apărării al Federației Ruse a încercat să creeze o rezervă de 80.000-100.000 de oameni, dar nu a avut suficienți bani pentru asta, deși politrucii ruși dau pe-afară de iahturi și palate. Rușii nu au avut nici resurse organizaționale pentru a face rezerva amintită. În 2021 s-a încercat crearea unui sistem contractual pentru rezerviști. De exemplu, în Districtul Militar de Sud s-a planificat crearea unei rezerve de 38.000 de oameni. Urmarea? Au fost recrutați doar în jur de 1000 de rezerviști. În general, rezerviștii ar trebui să aibă abilitatea de a deține arme și echipamente, bazându-se pe practica de a le folosi și pe niște recalificări. În Rusia însă, marea majoritate a fostului personal militar nu are experiență practică în deținerea de arme și echipamente.  

În concluzie, e clar că în armata rusă activează foarte mulți oameni care sunt lipsiți de pregătire militară. Desigur, în aceeași armată funcționează și profesioniști care au fost învățați ani de zile să omoare și să tortureze civili. Dar cei mai mulți ruși aruncați pe front sunt carne de tun mânată împotriva armatei ucrainene. Asta se întâmplă în mod ireversibil când pui accentul pe cantitate, nu pe calitate. 

Acum se vorbește despre o mai mare mobilizare de război a Rusiei. Sistemul rusesc NU va avea resurse și NU va avea nici sprijin instituțional pentru a asigura funcționarea a sute de mii de soldați suplimentari. Cu timpul, totul se transformă în anarhie și degringoladă, or armata are nevoie de arme moderne, echipament corespunzător, pregătire, coordonare, logistică și ordine. În prezent statul rus nu are aceste resurse și instrumente. Iar urmările se văd cu ochiul liber: Rusia aruncă stupid cu carne de tun pe fronturile din Ucraina sperând că armata ucraineană va rămâne fără muniții.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.