Noi și dușmanul extern


Noi și dușmanul extern

Atunci când greșești și mergi pe un drum greșit, primul pas spre o schimbare e să recunoști că greșești, iar mai apoi să schimbi strategia și să o cotești de pe drumul greșit. Moldovenii însă sunt o specie aparte. Ei nu greșesc, deci ei nu au de ce să recunoască. (Vă rog să simţiţi ironia mea.) 

E mult mai ușor să dai vina pe alții. E mult mai ușor să dai vina pe un dușman extern. Pentru unii r@hatul în care se află de peste 30 de ani e vina europenilor, pentru alții - a americanilor, iar pentru ceilalți - a rușilor. Toţi sunt vinovaţi cu excepția noastră. Probabil atunci când blamează un dușman extern pentru propriile prostii, incompetenţă și analfabetism, unii se simt mai bine, dar asta nu va schimba situaţia.

Nu, dragii mei, nu Biden, Ursula sau Putin v-a adus în situația economică, socială și politică în care vă găsiți, ci moldovenii noştri pe care i-am votat. E vorba de propria incapacitate de a vă selecta liderii. Lipsa de valori, integritate şi coeziune. Deci ne-am adus singuri. 

Nu ne conduce nimeni din exterior și niciodată nu ne-a condus. Ne-au condus mereu ai "voștri" şi ai "noştri" șmecheri&corupţi. Ai noștri și doar ai noștri. Indiferent că au fost pro-europeni, pro-ruși sau pro-Moldova.

Şi ţineţi minte - primul pas spre schimbare e să recunoşti că greşeşti. Iar al doilea să procedezi altfel, decât ai procedat până acum, iar după asta să visezi la schimbări.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.