Rareș Bogdan: "Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! UE e OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni! Nu e limpede?!"


Rareș Bogdan: "Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! UE e OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni! Nu e limpede?!"

Liderul delegației eurodeputaților români din cadrul PPE, Rareș Bogdan, a reliefat, la 1 an de la începerea războiului la scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei, că "susținerea necondiționată a Armatei ucrainene este singura șansă de a evita o dramă și mai mare".

De asemenea, în contextul în care liderii europeni au alimentat financiar ani în șir mașina de război a Kremlinului, eurodeputatul PNL a atras atenția că UE le este acum datoare ucrainenilor, fiind chiar obligată "să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni".

"Dacă Ucraina cade, suntem în pericol toți! Susținerea necondiționată a Armatei ucrainene este singura șansă de a evita o dramă și mai mare. Nu e cazul să ne întrebăm ce avem de câștigat, oameni buni! Se joacă securitatea UE aici, ucrainenii mor pe front să-și recupereze țara, dar și ca să apere Uniunea Europeană. Chiar dacă aceasta a greșit cumplit, după anexarea Crimeei! Să facem puțină cronologie, ca să nu pierdem din vedere de ce este UE OBLIGATĂ să repare o eroare istorică ale cărei costuri le plătesc copiii ucraineni:

- februarie 2014: demis de parlament, Ianukovici fuge în Rusia, Putin vorbește de o lovitură de stat și face primele amenințări cu utilizarea forței ca ultimă soluție pentru a nu pierde Ucraina din sfera de influență.

- martie 2014, Putin anexează Crimeea și umple estul Ucrainei de vectori ai propagandei. Iar rebelii pro-ruși, înarmați de Putin, preiau administrativ Donețk.

- mai 2014 - separatiștii proclamă independența regiunilor Lugansk și Donețk, după un referendum ilegal. Începe un proces intens de rusificare.

Acordurile de la Minsk au fost niște glume. Ales în 2019, Zelenski încearcă să discute cu rușii pentru a pune capăt războiului din Donbas, dar fără succes. Prin urmare, s-a orientat către NATO, singura șansă a Ucrainei.

Dar Putin și-a văzut de drum, căci UE îi umplea mereu buzunarele, alimentând-i mașina de război. 'Lumea bună' se prefăcea că Rusia e frecventabilă. A primit chiar șansa de a organiza CM de Fotbal. Și n-a fost boicotată!!

În Ucraina mor oameni nevinovați, iar UE le este datoare. Nu e limpede?", a precizat europarlamentarul PNL într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.