Presa de la Chișinău a rămas în stadiul de primată comunistă


Presa de la Chișinău a rămas în stadiul de primată comunistă

Nazismul a compromis definitiv pretenția darwinismului social a superiorității raselor și alte bazaconii. 

Experiența comunismului ateu speră să aducă la caducitatea totală a pretinsei superiorități a științei în fața religiei ori a Bisericii ca instituție ce se întreabă asupra rosturilor lumești și sufletești. Ideea era să se înțeleagă că știința și religia nu sunt uneia alteia subordonate, ci că-și au sfera lor legitimă de actiune și cercetare a celor omenești și nu numai.

Nu s-a înțeles. Presa de la Chișinău a rămas la stadiul de primată intelectuală comunistă, care-și revarsă prejudecățile anti-religioase și anti-clericale, crezând că asta o acoperă în ceea ce-și închipuie că sunt "valori europene". O valoare europeană, adevărată de data asta, nu "progresisme" bezbojnice, fără de care nu există indivizi liberi și instituții legitime e dreptul la proprietate și la reparația prejudiciului. Nu s-a înțeles absolut nicio pleașă din ceea ce este Occidentul despre care gîngîie toți în redacții ca niște vite.

M-am enervat.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.