Bogdan vs Bogdan este și nu este o luptă în PNL


Bogdan vs Bogdan este și nu este o luptă în PNL

În România mereu a fost o mare problemă raportul dintre președintele sau prim-ministrul țării și partidul care i-a susținut să obțină funcția. Din istorie, Băsescu-PDL, Grindeanu, Dăncilă, Tudose - PSD. 

Era plauzibil ca și PNL să se rupă, la un moment dat, de președintele Iohannis, chiar se așteptă acest moment. Probabil de aceea este o lectură predominantă a ceea ce se întâmplă acum în PNL, conflictul Rareș Bogdan - Bogdan Aurescu. Este posibil să fie o lectură grăbită, însă. Bogdan vs Bogdan este și nu este o luptă în PNL. 

Daca este doar vorba de nemulțumiri față de un ministru susținut de PNL, dar care nu răspunde la cererile PNL, se poate stinge ușor. Dacă partidul este cel care decide, prim-vicepreședintele Bogdan are o forță teribilă, mai ales în comunicare, iar în spatele său sunt deja nume importante, plus simpatie publică. Momentul seamănă cu începutul luptei cu Ludovic Orban, care l-a subestimat, categoric, pe Bogdan politicianul. 

Bogdan ministrul nu a avut, până acum, însă, nici o urmă de dubiu privind perenitatea în funcție. Reacția sa grăbită arată că nu se aștepta, însă, la această contestare publică. De obicei rezervat în declarații, de data asta a fost nepoliticos și a greșit față de Rareș Bogan. Își va cere, oare, scuze?

Cine se bucură de acest conflict? Vorba lui Sartre, ceilalți. Simion s-a grăbit sa anunțe ”un PNL în disoluție”. Vorbe în vânt, dar situația îi convine. PSD merge înainte, orice îi prinde bine pentru a nu deconta dificultatea guvernării. Să fie primit și acest subiect. 

PNL cu sau fără PSD anul viitor, aceasta este întrebarea, mai ales că USR et Comp. nu dau semne de revenire, și alte partide nu se anunță. Cum va muta președintele, care tocmai s-a declarat mulțumit de alianță? Un PNL rupt de PSD și de Iohannis va fi credibil? 

Cine credeți că are dreptate, dintre cei doi Bogdan?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.