Agent al serviciilor secrete rusești, infractorul Dodon face tot ce vrea. De ce nu-l oprește Justiția ”reformată și pro-europeană”?


Agent al serviciilor secrete rusești, infractorul Dodon face tot ce vrea. De ce nu-l oprește Justiția ”reformată și pro-europeană”?

Să fi avut, după 2021, o justiție cu adevărat reformată (nu batjocura în care astăzi aceasta se află), inculpatul kuliokar Dodon demult era să admire "Rusia măreață" și să ridice în slăvi "russkii mir" dintr-o celulă de pe adresa Bernardazzi nr.3 (Penitenciarul 13). Această conservă rusească este în contuniare în exercițiul serviciilor secrete rusești, precum era și în cazul cu kuliokul, cu federalizarea Republicii Moldova, cu depunerea de flori la monumentul mercenarilor și cazacilor din războiul ruso-moldovenesc din ’92, cu “prezident Pridnestrovia”, cu venirea noaptea la Parlament în mașina ambasadorului rus (iunie 2019), cu dormitul la Ambasada rusă de la Chișinău și alte cazuri penale, pentru care ar fi trebuit să răspundă cel mai antinațional ex-președinte de stat.

Pentru a-și reconfirma totala loialitate și ploconeala față de Kremlin, inculpatul kuliokar "a văzut" la ultimul protest din 12 martie curent "agenți străini" printre forțele de ordine, iar acest lucru „este o încălcare gravă a tuturor legilor Moldovei și o adevărată trădare de patrie...”. În schimb, individul "n-a văzut" probele video și documentele incontestabile prezentate de poliție, care demonstrează implicarea directă a serviciilor secrete rusești în destabilizarea situației din Republica Moldova. Că Dodon a făcut și face în continuare jocul Mosovei, nu mai este o noutate, doar că în prezent acesta vorbește 100% cu vocabularul patronilor săi de la Kremlin pentru a le intra din nou în grație. 

Din păcate, justiția noastră "reformată și pro-europeană" îi permite acestui individ, profund corupt și antinațional, să-și continuie nestingherit activitatea de reprezentant al serviciilor secrete rusești. 

Cât va mai dura această toleranță inexplicabilă față de "Пятый Президент Республики Молдова"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.