Întrebat de ce i se permite conservei rusești Șoșoacă să vorbească excesiv în plen, senatorul PSD Bogdan Matei bagatelizează pericolul propagandei Kremlinului: "Când cere o doamnă să aibă o intervenție, de bon ton e bine să o lași. Sunt coleg cu ea. De multe ori este și o plăcere"


Întrebat de ce i se permite conservei rusești Șoșoacă să vorbească excesiv în plen, senatorul PSD Bogdan Matei bagatelizează pericolul propagandei Kremlinului: "Când cere o doamnă să aibă o intervenție, de bon ton e bine să o lași. Sunt coleg cu ea. De multe ori este și o plăcere"

Parlamentarul PSD Bogdan Matei a asigurat marți, la B1TV, că nu va trece de Parlament proiectul de lege al senatoarei ex-AUR Diana Șoșoacă prin care aceasta vrea ca România să anexeze teritoriile din Ucraina ce se aflau cândva în componența României interbelice. Pe de altă parte, confruntat în emisiunea "Politica Zilei" de jurnalista Ioana Constantin cu privire la timpul exagerat de care beneficiază trompeta kremlinistă Diana Șoșoacă pentru a disemina narativele rusești în plenul Senatului, respectiv în plenul reunit al celor două camere, senatorul PSD Bogdan Matei a bagatelizat pericolul reprezentat de propaganda moscovită, replicând că atunci când "o doamnă cere să aibă o intervenție, de bon ton e bine să o lași". Mai mult, senatorul PSD a precizat că intervențiile kremliniste ale Dianei Șoșoacă sunt uneori "o plăcere, căci mai destinde atmosfera în plen".

Bogdan Matei: În conformitate cu regulamentul Senatului și al Camerei Deputaților, un parlamentar, fie senator sau deputat, poate să fie singurul inițiator al unui proiect de lege, dar asta nu înseamnă că trece în primul rând de comisiile avizatoare. Deci nici vorbă despre așa ceva. Mai ales că doamna Șoșoacă este senator independent nici nu avea cine să o mai susțină în acest demers legislativ. 

Ioana Constantin: Mai sunt unii de la AUR care au aceleași gânduri ca doamna Șoșoacă. 

Bogdan Matei: Dar probabil că au o disciplină de partid și nu și-au pus semnătura pe acest proiect de lege. Însă, repet, fiecare poate să treacă într-un proiect legislativ orice trăznaie îi trece prin cap, dar ce vă pot asigura e că un asemenea proiect nu are cum să treacă. 

Ioana Constantin: Evident că nu are cum să treacă, dar nu se poate ca doamna Șoșoacă să primească la tribuna Parlamentului mai multe minute decât unele grupuri parlamentare și să vorbească despre NATO care nu ar trebui să aibă trupe în România, despre ieșirea din UE ș.a.m.d. Eu m-am uitat și am numărat, iar doamna Șoșoacă a primit și 4-5-7 minute. Păi uneori PNL nu primește atâtea. USR nici atât. Un senator independent nu are cum să adune aceste minute decât dacă i se permite. Corect? 

Bogdan Matei: Acum știți cum este... În momentul în care conduci ședința și îți cere o doamnă să aibă o intervenție, de bon ton e bine să o lași. Pe cuvânt...

Ioana Constantin: Lăsați-ne că am văzut că tăiați microfonul la doamne și domni...

Bogdan Matei: La domni da, tăiem microfoane de fiecare dată, dar la doamne să știți că nu se întâmplă. Eu vă spun că sunt coleg cu doamna Șoșoacă. De multe ori este și o plăcere, căci mai destinde atmosfera în plen. 

Ioana Constantin: Da, dar știți că doamna senator transmite pe Facebook și pe tot felul de platforme unde tot felul de oameni chiar cred că am intrat în război, că au venit peste noi chiar trupele Spaniei, cum zicea aceasta. 

Bogdan Matei: Da, este un pericol. Are foarte mulți urmăritori. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.