Istoricul și autorul Gică Manole: Toți acei români care susțin și aplaudă Rusia se fac vinovați de trădare împotriva intereselor României. Rusia e dușmanul de moarte al țării noastre. Ne-a invadat de 12 ori, a dezmembrat România și a săvârșit un amplu genocid pe ambele maluri ale Prutului


Istoricul și autorul Gică Manole: Toți acei români care susțin și aplaudă Rusia se fac vinovați de trădare împotriva intereselor României. Rusia e dușmanul de moarte al țării noastre. Ne-a invadat de 12 ori, a dezmembrat România și a săvârșit un amplu genocid pe ambele maluri ale Prutului

Istoric, profesor și autor de studii esențiale despre istoria recentă, domnul Gică Manole avertizează, pe Facebook, că toți acei români care susțin și aplaudă Rusia genocidară se fac vinovați de înaltă trădare împotriva intereselor României.

Gică Manole punctează un adevăr indubitabil: indiferent de forma sa statală și de criminalii care o conduc, Rusia este dușmanul de moarte al României. Statul Român a fost creat având Rusia dușman și a devenit independent tot așa. Marea Unire s-a făcut împotriva Rusiei, acest act esențial nefiind posibil fără susținerea Occidentului. 

”Obiectivii” din boscheți, ”pacifiștii” și fanaticii așa-zisei ”neutralități” – deopotrivă cu toți ceilalți kremlinopați, la vedere sau sfioși – trebuie să știe că Rusia genocidară a ocupat de 12 ori România, ocupațiile militare totalizând 50 de ani. Rusia a anexat Basarabia în 1821, apoi a dezmembrat România, în 1940. Rusia a deportat sute de mii de români în Siberia și a ucis sute de mii de români pe ambele maluri ale Prutului. Rusia ne-a confiscat Tezaurul, a inventat abominația numită ”popor moldovenesc” și a oferit Ucrainei sovietice nordul Bucovinei, Herța, sudul și nordul Basarabiei, Insula Șerpilor și Transcarpatia. Rusia urăște visceral tot ce înseamnă România și români. 

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile istoricului Gică Manole (foto sus): 

”Constat cu adâncă îngrijorare și profundă revoltă ca mulți oameni pe care îi cunosc de ani și ani dovedesc simpatie, înțelegere și sprijin față de Rusia. Pentru acești indivizi, Rusia este un miel nevinovat, iar Occidentul e un inamic de moarte… Tovarășii în cauză au memoria castrată. Sau fff scurtă. Au uitat cu desăvârșire de toate nenorocirile istorice pe care Rusia sau URSS le-au adus poporului român.

12 ocupații care însumează 50 de ani, anexarea Basarabiei în 1812, atacul criminal din 1940, deportarea a sute de mii de români în Siberia, uciderea a sute de mii de români nevinovați, jefuirea Țării în anii 1944-1960, stalinizarea României, confiscarea Tezaurului, inventarea mârșăviei cu ”poporul moldovenesc”, batjocorirea continuă a dreptății istorice, ura Rusiei față a tot ce e românesc – respectivii au uitat toate astea.

Îi tot trag cu ortodoxia rusă, cu binefacerile Rusiei… Dosarul istoric româno-rus e catastrofal. Iar Rusia s-a dovedit în istorie dușman de moarte al statului Roman. Oriunde și oricând. Rusia a distrus Marea Unire. Rusia a dat cadou Ucrainei sovietice nordul Bucovinei, Herța, sudul și nordul Basarabiei, Insula Șerpilor,Transcarpatia.

Indivizii în cauză nu vor să știe că statul român a fost creat având Rusia dușman și a devenit independent tot așa, fiindcă Marea Unire s-a realizat împotriva Rusiei. Pentru acești indivizi, care nu dau 2 bani pe religie și Dumnezeu, Rusia este maica Libertății, Credinței și Dreptății. Dacă Putin ar ocupa ACUM Basarabia, respectivii ar guița de satisfacție! Iar dacă tiranul moscovit ar trece și la Vest de Prut, ar fi fericiți.

O asemenea poziție la acești oameni e o trădare pe față a României. Înseamnă o ticăloșie de neiertat... Le spun tovarășilor în cauza că fără Occident nu se realiza Unitatea Națională în 1918-1919, că același Occident ne-a ferit de soarta Cehoslovaciei în anii lui Ceaușescu. Tot Occidentul ne va ajuta sa refacem Unirea.

Acești bastarzi cu mintea creață care iubesc Rusia și nu dau 2 bani pe România să știe că le cunosc bine gândirea de slugi și trădători. Și că nu vor găsi la mine iertare sau înțelegere. Față de adevaratele și marile interese ale Statului Roman voi fi veșnic neiertător. 

Prostie, orbire, trădare... Mulți sunt și se simt ca peștii în apă în România. Până când??? Trebuie pus botniță la așa oameni... Trebuie puși sub acuzare... Și pedepsiți. Când pui în pericol interesele României, iertare și liberă expresie nu există.

Aștept laudele voastre către Maica Libertății, tovarășilor cu minte puțină. Și scurtă, desigur...”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.