FOTO A fost spart contul unui voluntar care strângea fonduri pentru armata rusă. Banii strânși, cheltuiți de hackeri pe jucării sexuale


FOTO A fost spart contul unui voluntar care strângea fonduri pentru armata rusă. Banii strânși, cheltuiți de hackeri pe jucării sexuale

Hackerii ucraineni din grupul Cyber Resistance au anunțat în urmă cu câteva zile, pe Telegram, că au spart contul Aliexpress al unui blogger rus care a strâns bani cu scopul de a cumpăra drone pentru armata rusă. În schimb, suma strânsă, în cuantum de 25 de mii de dolari, a fost cheltuită de hackerii ucraineni pentru comandarea unor jucării sexuale în valoare de 25.000 de dolari.

Rusul a strâns bani pentru drone destinate armatei ruse, dar acum, așa cum a raportat Cyber Resistance, acesta va "trimite ocupanților un camion cu dildo-uri, strap-on-uri, curele și alte lucruri utile pentru fiecare rus pentru care am comandat și plătit cu cardul lui".

Gruparea de hackeri ucraineni susține că Misha, rusul care a strâns bani pentru hoardele Kremlinului, nu va putea anula comanda deoarece marfa a fost comandată în perioada 24-25 martie, iar unele produse au fost deja livrate. Banii de pe card nu au putut fi cheltuiți pentru armata ucraineană, deoarece erau legați de o adresă specifică.

De altfel, Misha s-a plâns pe canalul său de Telegram cu privire la atacul desfășurat de hackerii ucraineni, așa cum puteți vedea în următoarea imagine:

Comenzile efectuate de hackerii ucraineni:

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.