Mircea Vulcănescu, asasinat din nou și din nou. Epurarea istoriei naționale de adevăratele simboluri este în plin avânt


Mircea Vulcănescu, asasinat din nou și din nou. Epurarea istoriei naționale de adevăratele simboluri este în plin avânt

Din presa zilei de 6 martie 2023, aflăm, cu îndurerare, că președintele Sfatului Popular de la Sectorul 4 al Capitalei, anunță „cu bucurie că Consiliul de Administrație a luat decizia să schimbe numele instituției de învățământ din Liceul Tehnologic «Mircea Vulcănescu» în «Liceul Economic nr. 1». Decizia a fost luată în unanimitate”.

Acest demers nechibzuit, pornit din clare interese obscure, este doar o altă acțiune talibană împotriva culturii și memoriei românești pentru care legile staliniste și sentințele Tribunalelor Poporului mai au încă mare valoare. O măsură incultă de „Damnatio Memoriae” împotriva unui eminent gânditor, sociolog și economist interbelic, care a suferit o moarte martirică în temnițele comuniste și care nu are încă nici măcar un mormânt. Curățarea istoriei naționale de adevăratele simboluri este în plin avânt și cum nu a mai fost niciodată.

Urmărim cu interes restrâns dacă Noul IICCMER, având în vedere subiectul care intră în aria sa de investigare, va catadicsi să comunice ceva poporului, poate tot ceva cu... „bucurie”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.