EXCLUSIV Galerie FOTO: cum se distrează și se cațără pe cadavre turiștii ruși veniți să viziteze Mariupolul ocupat, pe care-l numesc ”teritoriu rus”. Hoardele Rusiei, marea și vechea problemă a Europei


EXCLUSIV Galerie FOTO: cum se distrează și se cațără pe cadavre turiștii ruși veniți să viziteze Mariupolul ocupat, pe care-l numesc ”teritoriu rus”. Hoardele Rusiei, marea și vechea problemă a Europei

Puhoiul de turiști ruși din interiorul Federației Ruse care vizitează orașul ucrainean Mariupol, ocupat de armata rusă, relevă faptul că războiul genocidar pe care îl poartă Putin în Ucraina nu este susținut doar de camarila sa de la Kremlin, de generali și oligarhi, ci de întreaga societate rusă. 

Am ajuns la această concluzie după ce am analizat conturile de Instagram ale unor ruși care au vizitat orașul Mariupol aflat sub ocupație rusă, postând de acolo imagini foto și video, însoțite de cele mai morbide și persiflante mesaje posibile. Asta spune multe despre barbaria rusească în genere. 

După cum vedeți, rușii se pozează mândrii în diverse ipostaze și fac propagandă de parcă ar fi la mamele lor acasă și nu într-un oraș ucrainean trecut prin bombardamente și genocid.

 Aceste gesturi sunt strigătoare la cer și nu mai au nicio legătură cu morala. 

Conturile de Instagram ale cetățenilor ruși (pe care Podul.ro le prezintă exclusiv în capturile foto) sunt lipsite de orice mesaje de compasiune, remușcare sau pace. 

În schimb, indivizii și individele glorifică războiul genocidar purtat de Rusia împotriva celor pe care îi numesc ,,frați ucraineni”. Mariupolul e numit ,,provincie rusă”. 

De asemenea, Podul.ro a reușit să identifice câteva persoane care furnizează ajutor și logistică militarilor ruși. 

Pe lângă rușii care acordă suport acestei armate criminale, mai există alte două categorii de ruși care ies în evidență. În primul rând e vorba despre așa-zișii ,,ruși buni” (ai reeducării putiniste), de obicei de gen feminin, fiind însărcinate cu monitorizarea și ,,îndrumarea” copiilor și tinerilor ucraineni. 

În al doilea rând ne referim la coloniștii “ruși” care sunt cel mult vorbitori de limbă rusă, semănând mai degrabă cu niște zugravi din zonele asiatice rusești Tadjikistan, Kârgâstan etc.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.