Recital FSB la Antena 3 CNN! Gâdea&Co i-au oferit tribună agentului FSB-ist Mark Tkaciuk pentru a-l spăla pe George Simion de acuzațiile privind legăturile cu serviciile secrete rusești. Cum îl linșează A3 pe Anatol Șalaru, patriot și unionist autentic


Recital FSB la Antena 3 CNN! Gâdea&Co i-au oferit tribună agentului FSB-ist Mark Tkaciuk pentru a-l spăla pe George Simion de acuzațiile privind legăturile cu serviciile secrete rusești. Cum îl linșează A3 pe Anatol Șalaru, patriot și unionist autentic

S-a ajuns și aici! Marți seară, Antena 3 CNN i-a oferit tribună unui indubitabil agent FSB pentru a-l linșa public pe unionistul Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova. 

De ce s-a pretat Antena 3 la așa ceva? Răspunsul e simplu: fiindcă domnul Anatol Șalaru  a cutezat să dezvăluie, recent, că auristul George Simion (foto jos) s-a întâlnit, în urmă cu niște ani, cu rezidentul FSB din Cernăuți, dar și cu un alt notoriu agent FSB-ist  – l-am numit pe Mark Tkaciuk (întrevederile cu acesta din urmă ar fi avut loc la Chișinău).

A se nota că dezvăluirea despre întâlnirea de la Cernăuți a fost confirmată oficial de serviciile secrete ucrainene, care au anunțat că George Simion are interdicție de a intra în Ucraina. De asemenea, a se reține și faptul că directorii Serviciului de Informații și Securitate (SIS, serviciul secret al R.Moldova) aleg să nu comenteze dezvăluirea privind întrevederile cu Mark Tkaciuk (foto jos), ceea ce NU înseamnă că o infirmă, cu atât mai mult cu cât George Simion e interzis de amar de ani și în R.Moldova. 

CITEȘTE și Antena 3 CNN îl spală pe George Simion de acuzațiile privind legăturile sale cu FSB, linșându-l mizerabil pe Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării în R.Moldova. Cum le promovează Gâdea și Oana Zamfir pe slugile lui Plahotniuc

Ce credeți că a fost în stare să facă ”jurnalistul” Mihai Gâdea în aceste condiții? Ei bine, a preluat în integralitate o ditai înregistrarea video postată de Mark Tkaciuk pe contul său de Telegram, filmare în care agentul FSB-ist îl insultă și-l amenință în rusă pe Anatol Șalaru, și a transmis-o în totalitate, fără pic de scrupule, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei”. Înainte și după preluare, Antena 3 CNN l-a prezentat pe agentul FSB drept un simplu cetățean al R.Moldova, care, vezi Doamne, e revoltat de ”minciunile” lui Șalaru, pe care îl amenință cu miliția și cu diverse procese. Totul cu sigla CNN! 

Ce face Mihai Gâdea după ce îl preia minute-n șir pe Tkaciuk? Îl sună pe Anatol Șalaru și-l ia la rost în direct, pe o tonalitate răstită: ”Mark Tkaciuk infirmă că s-a întâlnit cu George Simion, iar dumneavoastră nu aveți probe, oare nu îi faceți o nedreptate lui Simion?”. Gâdea n-are grețuri să citeze un agent FSB de parcă l-ar cita pe Papa de la Roma! Ce fel de ”jurnalist” ar prelua înregistrări produse de agenți FSB și apoi ar pune bază în spusele lor, linșând unioniști români?!

Câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre numitul Mark Tkaciuk, pe care Antena 3 îl folosește acum pentru a-l compromite pe Anatol Șalaru. Tkaciuk a fost ideologul comuniștilor în regimul lui Voronin, regim care a ucis tineri basarabeni în stradă. Tkaciuk se numără printre principalii promotori ai Planului Kozak ce presupune transnistrizarea R.Moldova. Tkaciuk e un vechi și notoriu românofob, lucrează de 3 decenii împotriva Unirii. A fost iubitul și colaboratorul agentei FSB-iste Natalia Morari (tot ucrainenii au deconspirat-o și pe Natașa, iar informațiile lor s-au dovedit irefutabile). De ani de zile Morari face pe față jocurile Rusiei și e țiitoarea interlopului fugar Veaceslav Platon – prin intermediul acestuia, serviciile secrete rusești au devalizat sistemul bancar din R.Moldova (fiind folosit în acest sens și în alte foste republici sovietice). Nu în ultimul rând,  Tkaciuk e apropiat și vechi colaborator al agentului FSB-ist Iurie Roșca (personaj interzis pe teritoriul României / el e adevăratul coordonator al Sputnik.md). Oare ce alți FSB-iști va mai prelua Gâdea? Îi va suna direct pe Iurie Roșca și pe Eduard Baghirov? O va solicita pe Natașa? Se pare că e doar o problemă de timp până când o să vedem și de-astea. După episodul Longhin Jar nu mă mai miră nimic (detalii AICI). 

Și acum, iată, pe scurt, câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre Anatol Șalaru (foto sus), pe care Antena 3 CNN face totul pentru a-l compromite, recurgând la o căzătură FSB-istă de speța lui  Mark Tkaciuk. În 1988, când riscai pușcăria pentru așa ceva, Anatol Șalaru a fondat Cenaclul ”Alexei Mateevici”, care a reprezentat începutul Mișcării de Renaștere Națională în R.Moldova. Asta înseamnă patriotism și unionism, nu populismul și gargara lui George Simion. De asemenea, Șalaru a fost ministru al Apărării și unicul ministru basarabean invitat la un summit NATO (Varșovia 2016). Tot în 2016, împreună cu omologul său ucrainean, Șalaru a semnat realizarea ”coridorului verde”, inițiativă prin care R.Moldova și Ucraina cereau Rusiei să își retragă tot armamentul din așa-zisa Transnistria. Așa cum trebuie să fie un român unionist autentic, Șalaru nu a fost niciodată, dar niciodată, duplicitar în ceea ce privește Rusia și pericolul rusesc. 

Dar toate astea nu au contat câtuși de puțin pentru slugoii Antenei 3 CNN, care probabil că nici nu știau aspectele de mai sus. Ei au preferat să promoveze brutal un agent FSB cu scopul de a-l linșa în haită pe Anatol Șalaru. 

”Prea suntem toți acuzați de putinism pe-aici!”, a cotcodăcit și antenista Andreea Sava, botoasă nevoie mare (și prezentată, în mod halucinant, drept ”jurnalistă de investigații”). Blondă și smucită, Sava a insistat că vrea probe acum, pe loc, prin telefon, eventual și poze explicite. Își tot dădea ochii peste cap și o ținea langa cu ”vânătoarea de vrăjitoare”. 

Obraznic cum îl știți, Mugur Ciuvică s-a apucat să zbiere la Șalaru și să-l acuze de ”securism”, decretând că acesta ar fi dezinformat de serviciile secrete ucrainene. Măi băiatule, tu chiar uiți că ești tonomatul cu fise al unui turnător securist cu verdict de poliție politică? 

Pălmașii Antenei 3 CNN nu știu cum să mai pună presiune pe domnul Șalaru, doar-doar i-or băga pumnul în gură. De două zile au pus tunurile pe el, încercând să-l decredibilizeze și să-i relativizeze mesajele. Prin telefon au intrat George Simion și Marius Lulea, ca să fie haita mare. 5-6 oameni îi săreau în permanență în cap lui Anatol Șalaru. Imaginile mi-au amintit de găștile agresive pe care le construia Vadim în jurul lui ori de câte ori era acuzat de ceva, orice. 

După ce FSB-istul Mark Tkaciuk a anunțat că a depus plângere la miliție, George Simion a trâmbițat că îl va da în judecată la Chișinău pe Șalaru. Singura diferență e că Simion vorbește în română.

Sunt convins că șeful AUR nu se va adresa instanței. E doar tare-n gura, ca să intimideze și ca să dea bine la publicul isteț al A3. De ce nu va face nimic în instanță? Pentru că ar pierde. Anatol Șalaru a dezvăluit niște informații care apoi au fost confirmate în mod oficial de serviciile secrete ucrainene. Iar conducerea SIS din perioada respectivă refuză să comenteze (tăcerea nu e o infirmare, repet, Simion e interzis de amar de ani în R.Moldova). Mai mult NU e treaba lui Anatol Șalaru să demonstreze. Ultimul lucru pe care l-ar vrea Simion e sa piardă un astfel de proces.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.