Adela Mîrza pune întrebarea-cheie a momentului: "Ce mai caută Ungaria în NATO?". Derapajul incalificabil al Guvernului Viktor Orban la adresa României și Ucrainei


Adela Mîrza pune întrebarea-cheie a momentului: "Ce mai caută Ungaria în NATO?". Derapajul incalificabil al Guvernului Viktor Orban la adresa României și Ucrainei

Președinta partidului Alternativa Dreaptă, Adela Mîrza, atrage atenția că locul Ungariei nu ar mai trebui să fie în NATO în cazul în care clasa politică de la Budapesta are visuri imperialiste precum cele de a anexa teritorii românești. 

Amintim că, pe parcursul zilei de luni, 17 aprilie, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a susținut un discurs anti-NATO, având pe fundal în tot acest timp harta așa-zisei "Ungarii mari", care conținea părți din România și Ucraina. Péter Szijjártó a transmis, în contextul agresiunii rusești la scară largă împotriva Ucrainei, că NATO este actorul care perpetuează de fapt războiul, în timp ce aproape toți ceilalți actori de la nivel global sunt promotori ai păcii. Ministrul ungar pleda luni pentru pace, deși tot el promova la scenă deschisă, afișându-se cu respectivele hărți, ideea ca Ungaria să atace România și Ucraina pentru a anexa anumite teritorii. 

VEDEȚI ȘI: FOTO Ungaria duce o politică după chipul și asemănarea Dianei Șoșoacă. Ministrul ungar de Externe a vorbit despre pace, promovând în același timp o hartă ce conține părți din România și Ucraina

În acest context, Adela Mîrza îi cere ministrului român de Externe, Bogdan Aurescu, să sancționeze dur derapajele omologului său maghiar. 

"Ministrul maghiar de externe a vorbit despre pace în Ucraina, la o conferință la Budapesta, având în spate harta Ungariei Mari, ce include teritorii româneşti.

La asta visează elita de la Budapesta? O pace favorabilă lui Putin şi o Ungarie ce conține teritoriile noastre?

În cazul acesta ce mai caută în NATO? Îi cer public ministrului român de externe să ia o poziție demnă şi să sancționeze dur aceste derapaje deosebit de grave ale omologului său. România nu acceptă insultele unui guvern şovin.

Mai mult, îl vom interpela pe dl. Aurescu pe cale parlamentară pentru a afla dacă a ridicat această problemă şi cu aliații din NATO - ceva ce trebuia făcut de mult. Vecinul nostru seamănă din ce în ce mai mult cu un cal troian", spune Adela Mîrza într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.