Delir maxim la Moscova: Medvedev afirmă că Polonia pregătește formarea unei uniuni cu vestul Ucrainei, zonă despre care spune că ar fi vizată și de România de mai mulți ani


  • ACP
  • Apr 26, 2023 13:08
  • 780
Delir maxim la Moscova: Medvedev afirmă că Polonia pregătește formarea unei uniuni cu vestul Ucrainei, zonă despre care spune că ar fi vizată și de România de mai mulți ani

Din direcția Moscovei vine iar un discurs absolut delirant privind țările europene vecine Ucrainei, de data aceasta prin vocea vicepreședintelui Consiliului de Securitate și fost președinte al statului rus, Dmitri Medvedev.  

Conform agenției ruse de știri TASS, acesta a afirmat marți că o împărțire liniștită a Ucrainei de către Polonia, Ungaria și România este mai bună decât intrarea Kyivului în NATO, ceea ce ar însemna declanșarea unui război mondial. 

"O astfel de partiție liniștită este mai bună decât Ucraina în NATO sau un război mondial. Lăcomia și răutatea, ura, ambițiile sunt adesea mai puternice decât rațiunea și bunul simț. Polonia - da, să recunoaștem - plus Ungaria și România visează de mai bine de un deceniu să preia regiunile de vest ale Ucrainei", a adăugat Medvedev.  

Liderii Poloniei, în special, ar discuta cu autoritățile ucrainene despre crearea unei confederații, "și de aici nu este departe o Uniune, așa cum a fost cândva", a mai spus vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, referindu-se probabil la uniunea polono-lituaniană, din care partea de vest a Ucrainei de astăzi a făcut parte în câteva rânduri în istorie, începând din anul 1385.

Polonia și alte țări s-ar strădui să implementeze aceste planuri cât mai curând posibil, "până când se închide fereastra de oportunitate", iar Rusia și reprezentanții Occidentului colectiv nu au ajuns la niște acorduri privind acest fapt, de principiu, conform înaltului demnitar rus.  

"Mulți ucraineni, evident, nu vor să se întoarcă în Polonia sau nu manifestă nicio dorință de a se întoarce în statul polonez, pentru că memoria istorică a modului în care au fost tratați în această țară – ca sclavii, ca vitele, să spunem - este prea puternică", a continuat Medvedev delirul. 

Potrivit acestuia, nici acum atitudinea față de refugiații și muncitorii ucraineni din Polonia "nu este cu mult mai bună". (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.