Fostul ambasador Vasile Popovici: "Să împărțim Ucraina, zice Medvedev și face cu ochiul. Banditism politic! Așa s-a procedat cu Polonia în urmă cu 80 de ani. Iar rezultatul a fost tocmai ce trebuia să se evite"


Fostul ambasador Vasile Popovici: "Să împărțim Ucraina, zice Medvedev și face cu ochiul. Banditism politic! Așa s-a procedat cu Polonia în urmă cu 80 de ani. Iar rezultatul a fost tocmai ce trebuia să se evite"

Profesorul universitar dr. Vasile Popovici, revoluționar și fost ambasador al României în Portugalia și Regatul Maroc, atrage atenția că așa cum au procedat dictatorii sângeroși Stalin și Hitler prin împărțirea Poloniei în urmă cu 80 de ani, într-un mod similar dorește să procedeze fostul președinte rus Dmitri Medvedev atunci când promovează varianta ca Ucraina să fie împărțită teritorial între Rusia, România, Polonia și Ungaria. 

CITIȚI ȘI: Delir maxim la Moscova: Medvedev afirmă că Polonia pregătește formarea unei uniuni cu vestul Ucrainei, zonă despre care spune că ar fi vizată și de România de mai mulți ani

Deși Medvedev, prin delirul său, pretinde că o asemenea variantă ar preveni un război mondial, istoria ne amintește că exact această abordare a dus la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, chestiune reflectată de diplomatul Vasile Popovici. 

"E în genele banditismului politic de la Kremlin să propună târguri cum face azi Dmitri Medvedev. Să împărțim Ucraina, zice el și face cu ochiul.  

În viziunea lui Medvedev, o halcă îi revine Rusiei, alta Poloniei, o hălcuță ar fi pentru lacoma Ungarie, alta pentru România. Calea e de-acum bătătorită, lecția istoriei se cunoaște. Așa au procedat Stalin și Hitler cu Polonia în urmă cu 80 de ani, au împărțit-o în două în august 1939 (Pactul Ribbentrop-Molotov). Dintr-o singură mișcare, Polonia a dispărut cu totul. Cu acea ocazie, satârul a trecut de sus până jos, de la Baltica la Marea Neagră, prin Finlanda, țările baltice, România, care a pierdut atunci Basarabia...  

Iar rezultatul a fost tocmai ce trebuia să se evite, de vreme ce drumul a dus direct la cel de-al Doilea Război Mondial. Lăcomia rusească e menită să ațâțe lăcomia celorlalți din regiune, poate prinde. Unora le-ar surâde, ba chiar le surâde, nu de azi, de ieri.

Ia uite cine vorbește de nazism arătând nerușinat cu degetul spre Kiev? Tocmai rușii, complicii de ieri ai naziștilor. Bandiți ieri, bandiți și azi. Și mă tem că vor rămâne bandiți în eternitate, dacă Occidentul nu învață lecția istoriei și se oprește la jumătatea drumului, obosit înainte de vreme", precizează Vasile Popovici într-o postare pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.