Andrei Lupu, replică pentru Medvedev: "Cu Ucraina vom împărți același teritoriu și aceeași armată. În UE și NATO!"


Andrei Lupu, replică pentru Medvedev: "Cu Ucraina vom împărți același teritoriu și aceeași armată. În UE și NATO!"

Deputatul REPER Andrei Lupu, membru al Comisiei pentru Siguranță Națională din Parlamentul României, i-a transmis fostului președinte rus Dmitri Medvedev că "România nu are ce împărți cu Rusia".

Declarația deputatului REPER a venit în contextul în care vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a promovat marți ideea unei "împărțiri liniștite" a Ucrainei între Polonia, România și Ungaria. 

Ca răspuns, Andrei Lupu a precizat că ceea ce va împărți România cu Ucraina va fi aceeași armată în cadrul NATO, deputatul REPER militând astfel pentru aderarea Ucrainei la Alianța Nord-Atlantică. 

Declarația făcută ieri de deputatul REPER, pe Facebook: "Am văzut un fost președinte al Rusiei, actual membru al Consiliului de Securitate, făcând oferte României și Poloniei pentru împărțirea Ucrainei.

Pentru că alți aleși nu îi răspund, o să îi spun eu simplu, din poziția de membru al comisiei de siguranță națională din Parlamentul României: Nu, mulțumesc. România nu are ce împărți cu Rusia.

Cu Ucraina vom împărți același teritoriu și aceeași armată. În UE și NATO!".

Ce spusese Medvedev: "O astfel de partiție liniștită este mai bună decât Ucraina în NATO sau un război mondial. Lăcomia și răutatea, ura, ambițiile sunt adesea mai puternice decât rațiunea și bunul simț. Polonia - da, să recunoaștem - plus Ungaria și România visează de mai bine de un deceniu să preia regiunile de vest ale Ucrainei".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.