VIDEO. Când mahalaua și smardoii AUR intră în coliziune cu mahalaua și smardoii PSD. În Voluntari, auriștii au fost puși pe fugă de bătăușii lui Pandele / În spelunca numită Parlament, deputații AUR au fost la un pas de a-l pocni pe „șaormarul de Vaslui” Adrian Solomon


VIDEO. Când mahalaua și smardoii AUR intră în coliziune cu mahalaua și smardoii PSD. În Voluntari, auriștii au fost puși pe fugă de bătăușii lui Pandele / În spelunca numită Parlament, deputații AUR au fost la un pas de a-l pocni pe „șaormarul de Vaslui” Adrian Solomon

Se apropie alegerile și altercațiile, cu injurii, amenințări, cocoșisme de mahala și alte ieșiri suburbane, par să se înmulțească inclusiv în Parlament, unde miercuri reprezentanți ai AUR s-au jignit, s-au amenințat și înjurat de mamă cu deputatul PSD de Vaslui Adrian Solomon, o altă figură politică renumită pentru impertinențele publice și limbajul trivial de care se folosește pentru a-și manifesta disprețul față de opozanți.

De asemenea, în orașul Voluntari, controlat de clanul Firea-Pandele, membri ai AUR au fost, recent, împiedicați să-și susțină un eveniment public de către un individ care a pretins că el ar fi turnat „betonul” unde se adunaseră reprezentanții AUR. VIDEO și detalii mai jos. 

Potrivit hotnews.ro, miercuri dimineață, deputații AUR Ringo Dămureanu și Dan Tănasă i-au reproșat deputatului PSD Solomon, președintele Comisiei de Muncă, că a sărit peste procedura parlamentară și a adoptat la comisia de muncă pe repede înainte raportul pentru taxa de solidaritate. 

În dialogul cu Solomon, Dămureanu i-ar fi reproșat că „ne luați de proști”, Solomon replicând că „așa te-a facut maică-ta”, moment în care Tănasă a explodat urlând, amenințând și părând că este la un pas de a-l lovi pe deputatul PSD de Vaslui dacă între ei nu s-ar fi interpus mai mulți colegi din ambele formațiuni. 

„Am ajuns să ne înjurăm de mame. Domnule președinte, colegul dvs mă jignește de mamă”, a urlat Dan Tănasă în plen de mai multe ori. 


 

În replică, Solomon i-a spus că astfel de manifestări „ar trebui tratate medical”. VIDEO mai jos

Președinte de ședință, Daniel Suciu a intervenit: „Rog chestorii Camerei Deputaților să-l îndeparteze pe domnul Tănasă. Domnule deputat sunteți chemat la ordine, la mine. Ceea ce spun eu este regulamentar”.

„Contrar celor afirmate în mass-media, nu a existat nicio altercaţie fizică, nu a existat nicio încăierare şi nicio agresiune. Eu am ales să iau apărarea colegului meu, domnul deputat Ringo Dămureanu, care a fost insultat în repetate rânduri, de către preşedintele Comisiei de muncă. Din păcate, nu este pentru prima dată când huliganul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, înţelege să utilizeze insulte şi jigniri la adresa noastră, a colegilor de la AUR. Şi da, am ales să reacţionez, pentru că de această dată grobianismul lui Adrian Solomon nu a cunoscut nicio limită şi a folosit apelative şi injurii absolut inacceptabile la adresa noastră şi a colegului meu Ringo Dămureanu", a mai afirmat ulterior Tănasă într-o conferință de presă. „AUR va depune sesizarea împotriva deputatului agresor Adrian Solomon (...). Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul României", a mai spus Tănasă. 

 



 

Nici Solomon și nici Tănasă nu sunt la primele altercații de acest gen în Parlament.  

Cunoscut mai ales pentru scandalul făcut la o șaormerie din București în perioada pandemiei, pentru care a primit și amendă, Solomon, un apropiat al baronului PSD de Vaslui, Dumitru Buzatu, a ajuns într-o situație oarecum similară cu Ciprian Ciubuc, devenit deputat pe listele AUR, dar între timp plecat din partid. PODUL a relatat incidentul AICI.

CITEȘTE ȘI: Pesediștii, campionii imposturii universitare, îi trimit pe useriști la școală. Șaormarul de Vaslui Adrian Solomon s-a dezlănțuit mitocănește la adresa unui deputat de la USR

CITEȘTE ȘI: Un deputat PSD fălcos pozează alături de copii amărâți din Vaslui, în praful ulițelor, spunând că așa arată zonele „vaste de civilizație rustică autentică”

De asemenea Dan Tănasă este unul dintre cei mai agresivi și mai slobozi la gură parlamentari din actualul legislativ, altercațiile cu risc de a degenera în înfruntări fizice violente – dacă nu era oprit de colegi de la AUR – fiind mult mai numeroase în cazul său. Cea mai cunoscută răbufnire și de departe cea mai agresivă a avut loc în primăvara lui 2021 când USR, aflat atunci la guvernare, încerca desființarea Secției penru investigarea Infracțiunilor din Justiției. Tănasă a fost atunci la un pas de a-l lovi pe deputatul USR Silviu Dehelean. PODUL a relatat AICI.

Podul a scris despre Tănasă de mai multe ori după ce a ajuns deputat AUR, atrăgând atenția că acesta câștigase, în anul anterior alegerii sale, potrivit propriei declarații de avere, doar 600 de lei pe lună ca „manager”.

Podul: Dan Tănase, unul dintre agitatorii de pe Valea Uzului, unde a încercat declanșarea unui conflict interetnic alături de George Simion, Noua Dreaptă și Frăția Ortodoxă Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință, s-a prezentat public „jurnalist” și „activist civic” până să fie ales deputat AUR de Mureș. El precizează în declarația de avere depusă la Camera Deputaților că, vreme de mai bine de un an, a câștigat doar 7500 lei în calitatea sa de „marketing manager” la un SRL din București. Adică în jur de 620 lei pe lună. Nici partenera sa de viață nu a câștigat grozav în ultimul an, fiind plătită cu 3200 lei pe lună pentru prestația sa ca jurist la un SRL din Brașov. Asta în condițiile în care cuplul are de plătit o rată uriașă la bancă pentru creditul ipotecar de 50.000 de euro luat în 2019 pentru achiziționarea unei locuințe la Brașov. Detalii AICI

În ce privește altercația din Voluntari, frica auriștilor de smardoii lui Florentin Pandele, primarul orașului și soțul Gabrielei Firea, este atât de mare încât AUR nici nu are curaj să dezvăluie public numele celui care i-a agresat pe membri, iar filmarea care surprinde momentul agresiuni este realizată pe furiș, din boscheți, cu un telefon care tremură în mâna „operatorului”. VIDEO mai jos. 


 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.