Blasfemie la Bruxelles. Extrema stângă LGBTI-istă a expus în Parlamentul European o imagine a Mântuitorului Hristos înconjurat de homosexuali cu ținute sado-maso. Ofensiva comuniștilor


  • ACP
  • May 5, 2023 09:09
  • 2271
Blasfemie la Bruxelles. Extrema stângă LGBTI-istă a expus în Parlamentul European o imagine a Mântuitorului Hristos înconjurat de homosexuali cu ținute sado-maso. Ofensiva comuniștilor

Mai mulți europarlamentari din Italia și Polonia au condamnat expunerea unei imagini blasfemiatoare, care îl înfățișează pe Mântuitorul Hristos înconjurat de homosexuali în ținute de piele cu ținte, în cadrul unei miniexpoziții de la Parlamentul European din Bruxelles. 

Această expoziție are loc până la data de 5 mai, pe un coridor lateral al Parlamentului și nu este deschisă publicului larg ci numai persoanelor care au acreditare specială pentru acces în clădire. 

„Îl reprezintă pe Iisus înconjurat de apostoli îmbrăcăți ca sclavi sadomasochiști”, a explicat Maria Veronica Rossi, europarlamentar din partidul italian de dreapta "Lega", acest afront nemulțumindu-i pe europarlamentarii creștini italieni și polonezi, potrivit The Times. 

Lucrarea ce a produs reacția îndreptățită a europarlamentarilor creștini aparține unei artiste suedeze, Elisabeth Ohlson, și a fost expusa de Grupul de Stânga, grup radical care este format din politicieni comuniști și de extremă stângă din în toată Europa. 

Europarlamentarul de extremă stângă care găzduiește expoziția a apreciat că reacțiile la imaginea blasfemiatoare au arătat de ce ar trebui să fie expuse astfel de lucrări.

„Acest lucru confirmă opiniile naționaliste și conservatoare de dreapta atunci când vine vorba de Creștinism și persoanele LGBTI”, a spus Malin Björk, europarlamentara pentru Partidul de Stânga Suedez, despre imaginea blasfemiatoare. 

Ofensiva LGBT e des văzută în parlamentul european, unde se reunesc 705 membri din toate cele 27 de state membre ale UE și de pe tot spectrul politic. Regulamentul Parlamentului European prevede însă că „Evenimentele culturale și expozițiile nu vor avea loc într-un mod care subminează demnitatea Parlamentului (…) ori să fie de natură inflamatorie sau jignitoare  (…) sau susceptibile de a da naștere la tulburări în zonele de expoziție desemnate” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.