George Simion, în serviciul Moscovei? Daniel Uncu cere lămuriri din partea instituțiilor abilitate: "De ce tace SRI?"


George Simion, în serviciul Moscovei? Daniel Uncu cere lămuriri din partea instituțiilor abilitate: "De ce tace SRI?"

Vicepreședintele partidului Alternativa Dreaptă, Daniel Uncu, ia în vizor vineri, 5 mai, instituțiile de la București, mai ales serviciile de informații, pe fondul tăcerii acestora în contextul declarațiilor făcute de un înalt oficial de la Kyiv, respectiv de foști înalți oficiali de la Chișinău, despre legăturile președintelui AUR, George Simion, cu serviciile secrete ruse. În acest context, Daniel Uncu se întreabă cine și de ce îl protejează pe George Simion. 

"Mai întâi, fostul ministrul al apărării din Republica Moldova, Anatol Șalaru.

Apoi, unul dintre șefii contraspionajului ucrainean, general-locotenentul Oleksandr Skipalski, primul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fost prim-vicepreședinte al SBU, serviciul secret al Ucrainei.

Iar acum câteva zile Vlad Filat, fost premier al Republicii Moldova.

Toți au confirmat public legăturile lui George Simion cu serviciile secrete ale Rusiei!

Punct.  

În condițiile date, ale apartenenței României la NATO și ale parteneriatului strategic cu SUA, de ce tace SRI? De ce tac instituțiile comunității de informații și contrainformații? De ce tac Parlamentul României, împreună cu comisia de resort și Guvernul? De ce tace CSAT? De ce tace Ministerul Public?

Cine îl protejează, finalmente, pe acest personaj?

Și, de ce?", scrie Daniel Uncu într-o postare pe Facebook. 

INFORMAȚII DE FUNDAL: 1. VIDEO Anatol Șalaru zguduie scena politică de la București: "George Simion s-a întâlnit la Cernăuți cu rezidentul FSB-ului!" / "Șoșoacă este exemplul clasic când trebuie aplicată legislația penală!"

2. BOMBĂ! Serviciile secrete ale Ucrainei îl detonează public pe șeful AUR: ”George Simion s-a întâlnit cel puțin o dată cu un agent FSB, la Cernăuți!” Simion e interzis pe teritoriul Ucrainei. Anunțul confirmă dezvăluirile lui Anatol Șalaru, fostul ministru al Apărării din R.Moldova

3. VIDEO. Fostul premier al R.Moldova Vlad Filat confirmă legăturile lui George Simion cu serviciile secrete din Rusia, precizând că acesta a fost motivul interdicției primite de liderul AUR în 2015

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.