UE se pregătește să impună sancțiuni împotriva mai multor companii chineze care au ajutat industria militară rusă. Lista firmelor vizate


  • ACP
  • May 8, 2023 15:40
  • 549
UE se pregătește să impună sancțiuni împotriva mai multor companii chineze care au ajutat industria militară rusă. Lista firmelor vizate

Uniunea Europeană pregătește o serie de sancțiuni împotriva câtorva companii chineze care au sprijinit cu tehnologie industria militară și civilă rusă, conform publicației Financial Times.  

Statele membre ale UE vor stabili săptămâna aceasta care vor fi sancțiunile pentru șapte companii chineze ce sunt suspectate că au vândut Rusiei componenente și echipamente folosite în special la crearea de arme și echipamente militare.  

O listă anterioară de sancțiuni includea două companii din China: 3HC Semiconductors, care produce cipuri pentru computere și King-Pai Technology care a furnizat Rusiei semiconductoare pentru sistemele de ghidare ale rachetelor de croazieră.    

Compania 3HC este acuzată și pentru faptul că a încercat să se sustragă de la controalele exporturilor și că a achiziționat sau a încercat să achiziționeze echipamente și produse de origine americană pentru industria militară și civilă rusă.  

Pe lista sancțiunilor se află și cinci firme din Hong Kong - Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry și Alpha Trading Investments - implicate în producția de semiconductori, microcipuri și alte piese electronice ce au fost livrate Rusiei. Pe lista firmelor ce pot fi sancționate figurează și două companii din Emiratele Arabe Unite, una din Armenia, respectiv câteva firme iraniene angajate în producția și furnizarea de drone către Rusia. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.