Eroii anticomuniști ai Generației ‘48. Octavian Tomuța, fost deținut politic pentru 14 ani la Jilava, Pitești, Aiud, Gherla și Periprava. În numele tatălui


Eroii anticomuniști ai Generației ‘48. Octavian Tomuța, fost deținut politic pentru 14 ani la Jilava, Pitești, Aiud, Gherla și Periprava. În numele tatălui

Octavian Tomuța (8.05.1924-19.02.1999). Astăzi ar fi împlinit 99 de ani!

A fost un gigant de smerenie, un român și un creștin integral!

A făcut parte din generația de excepție de tineri arestați în 1948 de către criminalul regim comunist! 

Condamnat la 10 ani de temniță grea pentru “uneltire” contra regimului comunist! A fost închis la Jilava, Pitești, Aiud, Gherla și a “beneficiat” de încă 4 ani în lagărul de exterminare de la Periprava!

Aceasta este Generaţia de Ia 1948. Tinerii aceştia nu au fost mercenarii nimănui, n-au fost nici „revoluţionari de profesie", nici nu au trăit o „modă". Ei au fost robii unui crez. 

Învinsă vremelnic, Generaţia de Ia 1948 înscrie totuşi o filă de istorie eroică, pe care, din păcate, contemporanii o ignoră sau, în cel mai bun caz, o subliniază timid şi nesemnificativ.

Dumnezeu să te odihnească dragul meu tată!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.