Acuzațiile de viol împotriva lui Joe Biden revin în presa americană. Detaliile


  • ACP
  • May 9, 2023 14:15
  • 1541
Acuzațiile de viol împotriva lui Joe Biden revin în presa americană. Detaliile

Acuzația de viol împotriva președintelui Biden revine în atenția publicului american, după ce Tara Reade, care a lansat acuzația în 2020, a avertizat pe Twitter că, dacă i se va întâmpla ceva rău, „toate drumurile duc la Joe Biden”, întrucât ea nu e genul suicidar. 

Acuzația a fost inițial susținută în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2020, când Tara Reade a făcut reclamația la poliție și apoi a declarat pentru presă că, în 1993, Joe Biden, senator la acel moment, ar fi abuzat-o sexual când se afla într-un hol pustiu al unei clădiri a Senatului unde lucra și ea. 

Reade a povestit că acest lucru s-a întâmplat când un alt angajat din echipa lui Biden i-a cerut să-i ducă o geantă de sport senatorului. 

„M-a salutat și i-am înmânat geanta. Și-a amintit numele meu. Și apoi am rămas singuri”, și-a amintit Reade, detaliind: 

„A fost cel mai ciudat lucru. Nu a existat un schimb de replici cu adevărat. Doar m-a pus cu forța la perete. Purtam o fustă, o fustă business. S-a întâmplat dintr-o dată… mâinile lui erau pe mine și sub hainele mele. Da, a coborât cu mâinile pe fustă, dar apoi a urcat înăuntru, m-a pătruns cu degetele și mă săruta în același timp, spunându-mi ceva. A spus mai multe lucruri, dar nu-mi amintesc tot ce a spus”

După ce a fost ignorată în 2020 de bună parte din centralele americane mass-media, acuzația lui Reade a fost în cele din urmă abordată de The New York Times, într-un articol ce a examinat cu multă atenție acuzațiile, despre care echipa lui Biden a spus că au fost respinse în totalitate iar el a fost exonerat.

Acum acuzațiile revin, pe fondul readucerii acestora în presă de cele spuse de Tara Reade pe rețelele sociale. 

„Vreau să lămuresc bine. Dacă mi se întâmplă ceva, toate drumurile duc la Joe Biden. Amenințările, intimidarea lui Joe Biden și a mașinii politice din ultimii trei ani nu vor funcționa. Nu sunt sinucigașă. Nu ar trebui să fiu investigată și nici nu sunt un agent străin. Sunt un cetățean particular. (…) Am fost o angajată în echipa lui Joe Biden care a ales să facă un pas înainte pentru a spune adevărul. Tacticile care folosesc intimidarea pentru a mă reduce la tăcere și a mă suprima folosind Departamentul de Justiție, FBI și rețelele sociale nu vor funcționa. Lăsați-mă în pace. (…)

Voi depune mărturie sub jurământ în Congres dacă mi se va cere să fac acest lucru și voi spune ce s-a întâmplat și ce știu. Corupția Biden trebuie să se termine. Punct. Vă mulțumesc @RepMTG și @mattgaetz pentru că m-ați invitat să depun mărturie și că vă pasă de adevăr!” – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.