Semnați PETIȚIA! Antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor posibilitatea unui GCSE în limba română. Așa ceva ar reprezenta o realizare uriașă pentru românii din Regatul Unit


Semnați PETIȚIA! Antreprenorul Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor posibilitatea unui GCSE în limba română. Așa ceva ar reprezenta o realizare uriașă pentru românii din Regatul Unit

Antreprenor de succes stabilit în Londra, Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan a inițiat o petiție (detalii AICI) prin care solicită Guvernului Marii Britanii să ofere elevilor români din sistemul de învățământ englez posibilitatea obținerii Certificatului general de învățământ secundar (GCSE) în limba română. Astfel, copiii românilor stabiliți în Marea Britanie vor avea oportunitatea de a vorbi și scrie în limba maternă, de a-și cunoaște mai bine rădăcinile culturale și de a-și îmbogăți educația și perspectivele de viitor. Posibilitatea unui GCSE în limba română ar reprezenta o realizare uriașă pentru Diaspora din Marea Britanie.  Amintim că în Marea Britanie trăiesc peste 1,4 milioane de români. 

Certificatul general de învățământ secundar (GCSE) e o calificare academică într-o anumită materie, aceasta fiind obținută în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Calificările sunt oferite într-o anumită disciplină școlară.  

Vă prezentăm în integralitate anunțul pe care Bucovineanul-Voloșeniuc Ștefan l-a postat pe Facebook: 

”Dragi prieteni și colegi români din Marea Britanie, avem o oportunitate unică de a face ceva cu adevărat important pentru copiii noștri! 

În prezent, elevii cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani nu au opțiunea de a învăța limba română și de a se conecta cu cultura și tradițiile noastre naționale. Aceasta este o problemă majoră și noi putem face ceva în acest sens! 

Am creat o petiție prin care cerem Guvernului să ofere elevilor din Marea Britanie un GCSE în limba română, astfel încât copiii noștri să aibă oportunitatea de a vorbi și scrie în limba maternă, de a-și cunoaște mai bine rădăcinile culturale și de a-și îmbogăți educația și perspectivele de viitor. 

Suntem peste 1,4 milioane de români în Marea Britanie, putem face o diferență reală și să arătăm că suntem o comunitate puternică și solidară! 

Fac un apel la toti Români din UK să contribuie fiecare la acest demers pentru a reuși să strângem semnături pe această petiție importantă, semnați-o și distribuiți-o în rețelele dvs. sociale – Semnați AICI Petiția

Împreună putem face diferența și putem oferi copiilor noștri o șansă mai bună în viață!” 

Semnați aici Petiția 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.