AD a terminat curățenia de primăvară: Pe fondul derapajelor auriste, parlamentarii Aelenei au fost excluși din partid


AD a terminat curățenia de primăvară: Pe fondul derapajelor auriste, parlamentarii Aelenei au fost excluși din partid

Din cauza derapajelor auriste ale parlamentarilor Evdochia Aelenei și Dănuț Aelenei, conducerea Alternativa Dreaptă a anunțat vineri excluderea acestora din partid. 

"Partidul Alternativa Dreaptă dorește să informeze opinia publică cu privire la încetarea colaborării politice cu doamna senator Evdochia Aelenei și domnul deputat Dănuţ Aelenei.

În urma deciziei de necolaborare cu partidul AUR adoptată în sedinţa Delegaţiei Permanente Naţionale a partidului şi după o evaluare riguroasă a acțiunilor și pozițiilor domnului şi doamnei Aelenei, am ajuns la concluzia că nu mai putem menține o colaborare eficientă și coerentă.

Decizia de a pune capăt colaborării a venit în mod firesc având în vedere diferenţele semnificative în ceea ce privește viziunea politică și valorile fundamentale ale partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă își reafirmă angajamentul față de promovarea unei politici bazate pe valori conservatoare, economie de piață și stat de drept. Ne dorim să fim un partid care reprezintă interesele cetățenilor și care acționează în conformitate cu aceste interese.

În acest context, Alternativa Dreaptă va continua să lucreze alături de membrii săi și alături de alți reprezentanți politici care împărtășesc valorile și obiectivele noastre. Ne concentrăm pe consolidarea partidului și pe construirea unei viziuni politice coerente și puternice pentru a oferi o alternativă curată, decentă, profesionistă şi benefică pentru poporul român", a transmis AD. 

Potrivit surselor Podul.ro, una dintre picăturile care au umplut paharul a constat în participarea Evdochiei Aelenei la protestul organizat de AUR în București în data de 6 mai. AD își anunțase susținerea doar pentru profesorii care au ieșit în stradă pentru condiții mai bune care să le permită să performeze în domeniul educațional. Însă, senatoarea Evdochia Aelenei s-a abătut de la linia partidului, legitimând un protest toxic. 

Mai mult, în data de 14 mai, flancat fiind la un eveniment de "deputatul-cuțitar" Darius Pop, președintele AUR George Simion l-a agresat pe liderul filialei AD Sălaj Gavril Lucian Gal, atunci când acesta l-a confruntat pe tema manipulărilor și cazurilor de inconsecvență crasă ale auriștilor în legătură cu PLX 145. Astfel, a devenit imposibilă orice colaborare în plan politic între AD și parlamentarii care cochetează cu AUR. (mai multe detalii AICI)

Amintim totodată că, în luna noiembrie 2022, Alternativa Dreaptă anunța excluderea din partid a deputaților Daniel-Gheorghe Rusu și Nicolae Roman inclusiv din considerente ce țin de o serie de disensiuni pe teme de politică externă. Aceștia se alăturaseră partidului Alternativa Dreaptă în luna mai. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.