Rusia plănuiește să aducă în Ucraina copii din mai multe țări cu scopul de a-i folosi ca scuturi umane


  • ACP
  • May 19, 2023 17:27
  • 892
Rusia plănuiește să aducă în Ucraina copii din mai multe țări cu scopul de a-i folosi ca scuturi umane

Moscova încearcă să complice la maxim situația din Crimeea, plănuind să aducă copii din mai multe țări în peninsula de la Marea Neagra înaintea anunțatei ofensive ucrainene, conform celor spuse de președintele comisiei parlamentare de securitate și apărare națională a Lituaniei, Laurynas Kasciunas. 

Înaltul oficial lituanian a spus într-o postare pe Facebook, în data de 18 mai, că "sub pretextul unui concurs de muzică pentru copii de 12-13 ani din Kazahstan, Israel, Belgia, Maroc, Tadjikistan, Egipt, Armenia și alte țări, Rusia oferă excursii la tabăra de vară Arțer (în Crimeea - n.red.)", pentru a-i folosi în final ca "scuturi umane".

Kasciunas a îndemnat guvernele străine să ia măsuri pentru a-și proteja cetățenii aflați în pericol de a fi folosiți ca recuzită de către propaganda de război a Rusiei, copiii din țări terțe devenind, odată ajunși în Crimeea, ostatici ai administrației ruse. El a mai explicat că această acțiune a Moscovei face parte din încercările de descurajare a viitoarei contraofensive ucrainene, de mult anunțate, care ar trebui să elibereze peninsula. (sursa: AICI)

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.