Seniorul Corneliu Coposu. Se împlinesc 109 ani de la nașterea celui mai important om politic al României de după 1989


Seniorul Corneliu Coposu. Se împlinesc 109 ani de la nașterea celui mai important om politic al României de după 1989

20 mai 1914-20 mai 2023! 

Sunt departe de țară, sunt departe de EI, dar mă gândesc și mă rog neîncetat pentru sufletul lor. Numele lor trebuie scris cu litere de aur la fiecare kilometru de pe întreaga graniță a României. Ei sunt eroii martiri! De ce trebuie să o facem? Pentru ca românul cel care iese și intră în țară să înțeleagă și să-i intre în conștiință că singura cale de a merge înainte este exemplul lor. Fără o purificare morală, fără credință și adevăr, fără istorie și memorie, orice ”pas cu pas” este imposibil și în van.

S-a vorbit, s-a scris, s-a comentat despre Senior, despre ceea ce a facut, dar puțini, foarte puțini, au remarcat esențialul, moștenirea pe care a lăsat-o generațiilor care l-au urmat și, în special generației tinere, pe care a iubit-o atât de mult.

Ce am învățat eu? Ce am primit eu de la el și de ce este necesar să dau mai departe?

Am învățat să fiu tare în credință, să fiu iertător și milostiv, să încerc să fiu calm și chibzuit când este de luat o decizie importantă, să nu cedez niciodată când e vorba de principii și valori, să mă dedic intereselor celor mulți și să nu caut avenirea personală, să-mi respect cuvântul dat, să nu-mi fie rușine să recunosc că am greșit, dacă este cazul. 

Practic, toate aceste învățături le-am primit și de la familia mea, dar pentru mine Corneliu Coposu și surorile domniei sale au reprezentat mereu familia mea.

Au trecut 5 ani de când am ținut să împărtășesc tuturor ultimele sale dorințe, un legâmânt lăsat celor pe care i-a iubit dezinteresat și pentru care a luptat și s-a sacrificat. Găsirea Testamentului a fost ca o trezire din alunecarea continuă a clasei politice românești din ultimii ani. Testamentul a fost un semn de care România avea nevoie, poate cel mai mult acum, când multe principii și valori sunt călcate în picioare. Mersul României poate fi influențat de spiritul în care Corneliu Coposu simțea și trăia pentru țară: onestitate în orice gând legat de România, respect în orice gest legat de popor, luciditate și preocupare pentru prezentul și viitorul țării. Testamentul este și va fi un ghid al valorilor, un apel la ceea ce trebuie să fie un om politic și la ceea ce nu trebuie să fie. 

Pentru aceste lucruri mă voi lupta și eu cât voi trăi, să fii convins de asta, de acolo de Sus, Maestrul meu drag!

Dumnezeu Să vă ierte și Să aibă grijă de minunatul dvs. suflet, dragă nene Puiu!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.