Ridicol maxim: autoritățile ruse anunță că au început o investigație penală după atacul cu drone asupra Moscovei. Despre atacurile zilnice împotriva Ucrainei aceleași autorități tac mâlc


  • ACP
  • May 30, 2023 16:52
  • 1107
Ridicol maxim: autoritățile ruse anunță că au început o investigație penală după atacul cu drone asupra Moscovei. Despre atacurile zilnice împotriva Ucrainei aceleași autorități tac mâlc

După atacul la scară largă cu drone asupra Moscovei și regiunii Moscovei, Comitetul de Investigații al Rusiei a deschis un dosar penal sub acuzația de terorism într-o încercare penibilă a statului rus de a reacționă la această situație deloc confortabilă. Guvernatorul regiunii Moscova, Andrey Vorobyov, a raportat că mai multe drone au fost doborâte în timp ce zburau spre Moscova, din cele 25 care ar fi fost implicate în atac.

Comunicatul dat la puțin timp după atac de instituția rusă spune că "echipa de investigație include detectivi cu experiență și experți criminaliști ai biroului central al Comitetului de Investigare al Rusiei, precum și experți ai centrului de științe criminalistice".

În urma atacului de marți, o dronă a lovit o clădire rezidențială cu mai multe etaje din Noua Moscovă, pe care a avariat-o, iar o altă dronă a lovit un apartament din Moscova, aflat la etajul 16 al unui bloc de locuințe de pe strada Profsoyuznaya, fără să producă pagube semnificative, conform agenției ruse TASS care a citat serviciile de urgență. Un alt bloc de apartamente de pe bulevardul Leninsky din Moscova a fost de asemenea lovit de resturi de dronă, ceea ce a făcut că aproximativ 300 de persoane să fie evacuate temporar de acolo.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a raportat că mai multe clădiri au fost "avariate nesemnificativ" și că locuitorii din două blocuri au fost evacuați.

Acesta este al doilea atac cu drone asupra capitalei ruse, după cel de pe 30 mai, când au fost folosite numai 8 drone, conform Ministerului Apărării de la Moscova. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.