Munca patriotică, neplătită, precum în perioada sovietică, ar putea reveni foarte curând în Rusia. Cine cere o astfel de împovărare a cetățenilor ruși de rând


  • ACP
  • May 30, 2023 16:04
  • 954
Munca patriotică, neplătită, precum în perioada sovietică, ar putea reveni foarte curând în Rusia. Cine cere o astfel de împovărare a cetățenilor ruși de rând

În timp ce conducătorul trupelor Wagner, Prigojin, avertizează că rușii s-ar putea revolta împotriva Kremlinului din cauza războiului dus cu prețul vieților fiilor lor, presa de stat rusă și o parte din companiile de stat fac petiție pentru creșterea săptămânii de lucru la 6 zile - cu o zi suplimentară neplătită - pentru a se putea susține efortul de război făcut cu invazia din Ucraina. Conform datelor obținute de serviciile de informații britanice, mass-media de stat rusă și unele companii susținute de stat și legate de Kremlin propun ziua în plus de lucru pe săptămână, zi neplătită, pe măsură ce armata rusă are nevoie din ce în ce mai mare de arme, muniții și echipamente militare, iar bugetul Rusiei are din ce în ce mai puțini bani.

Conform surselor britanice, Margarita Simonyan, redactor-șef al postului media de stat Russia Today, alături de un proeminent propagandist rus, au spus săptămâna trecută că lucrătorii din fabricile de muniție ar trebui să facă în fiecare zi două ore suplimentare după programul normal, pentru ca industria rusa să poată face față cerințelor războiului.

Ziua suplimentară de muncă ar marca o schimbare către „obligarea cetățenilor să facă în mod activ sacrificii în sprijinul efortului de război” și ar crea cumva un sentiment mai larg ar participării în jurul războiului, ca un efort comun rusesc în care ar trebui să fie implicați toți cetățenii. Iar aceasta ar reflecta în același timp un „simț al constrângerii societății în stil sovietic”, cum bine spune Ministerului Apărării din Marea Britanie. (sursa: Business Insider)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.