Marea Britanie, acuzată de Moscova că ar recruta în secret mercenari pentru Ucraina. Ce spune purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe


  • ACP
  • May 31, 2023 11:37
  • 1177
Marea Britanie, acuzată de Moscova că ar recruta în secret mercenari pentru Ucraina. Ce spune purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe

Moscova acuză Marea Britanie că ar recruta mercenari pentru a lupta de partea Ucrainei, deși tocmai Rusia folosește de la începutul invaziei o întreagă armată de mercenari, PMC Wagner.  

Marți, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a susținut că Marea Britanie ar recruta mercenari pentru războiul din Ucraina prin intermediul portalului de căutare de locuri de muncă Adzuna, care este o companie privată și astfel poartă responsabilitatea exclusivă pentru tot conținutul publicat pe site-ul său, conform purtătoarei de cuvânt.

"În același timp, nu există nicio îndoială că serviciile de informații britanice sunt cel mai probabil în spatele acestei acțiuni. Ei sunt gata să plătească salarii mari pentru angajarea mercenarilor pentru Ucraina, în detrimentul contribuabililor din propria țară", a spus Zakharova.

Londra ar fi folosit de anul trecut mercenari pentru a sprijini Ucraina, a mai spus purtătoarea de cuvânt, amintind remarcile fostului prim-ministru Liz Truss, care a răspuns "absolut" când a fost întrebată dacă ar sprijini pe cineva care dorește să lupte în Ucraina.

"Momeala este aruncată și asupra cetățenilor din statele arabe. Existența unor zone gri în unele dintre ele, care nu sunt controlate de autoritățile legitime, activitatea ridicată a grupărilor teroriste și problemele socio-economice cronice creează un teren favorabil pentru acest tip de muncă", a explicat purtătoarea de cuvânt, adăugând că Londra caută "material consumabil", probabil gândindu-se la amărâții din fostele republici sovietice folosiți drept carne de tun de PMC Wagner ori de armata regulată rusă. La finalul comunicării de presă Zaharova a lansat un avertisment la fel de rupt de realitate ca restul celor spuse de ea:

"Trebuie să vă reamintim din nou că orice activitate armată împotriva militarilor ruși va fi imediat suprimată, iar grupurile de mercenari și voluntari străini vor fi distruse", a continuat aceasta. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.