Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe anunță că anumite persoane trangender NU vor mai fi invitate la evenimentele președinției întrucât s-au afișat indecent


  • ACP
  • Jun 14, 2023 18:19
  • 1537
Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe anunță că anumite persoane trangender NU vor mai fi invitate la evenimentele președinției întrucât s-au afișat indecent

După pierderile financiare dezastruoase înregistrate de câteva din firmele mari americane care au folosit public personaje și simboluri aparținând mișcării LGBTQ+ , este foarte posibil ca lecția aceasta să fi fost învățată chiar și de Casa Albă. 

Platforma de cercetare financiară AlphaSense a raportat că scăderea folosirii mesajelor care privesc diversitatea și incluziunea - așadar și cele pro LGBTQ - între 1 aprilie și 5 iunie, de către companiile private, a reprezentat cea mai mare scădere de la un an la altul și al cincilea trimestru consecutiv de scăderi de la an la an, potrivit publicației The Wall Street Journal. Asta chiar în condițiile în care aceste companii nu au renunțat la angajamentul de a susține ”diversitatea”, ”echitatea” și ”incluziunea” – detalii AICI

În acest context, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre a anunțat că o persoană proeminentă din mișcarea transgender, Rose Montoya, nu mai este binevenită la evenimentele de la Casa Albă după ce a postat pe rețelele de socializare un videoclip în care apare cu alți doi mergând cu pieptul gol pe peluza de sud a reședinței președinției, la petrecerea de sâmbăta pentru sărbătorirea a ceea ce se numește Luna Mândriei, la care a participat și președintele Biden cu un mesaj de sustinere. 

„Comportamentul a fost pur și simplu inacceptabil”, a declarat marți Karine Jean-Pierre la conferința de presă de la Casa Albă. 

„A fost nedrept pentru sutele de participanți care au fost acolo pentru a-și celebra familiile. Persoanele din videoclip cu siguranță nu vor fi invitate la evenimente viitoare”, a spus Jean-Pierre, ca și cum nu știa de obișnuința de a se apărea indecent a unor persoane gay ori transexuale, chiar în prezența copiilor, la anumite evenimentele publice ale mișcării lor.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a mai adăugat că apariția lui Montoya cu pieptul dezgolit, pentru cateva momente, „nu a fost un lucru normal care să se întâmple sub această administrație”

Montoya și-a apărat postarea pe Instagram și Twitter, spunând că „a merge în topless în Washington, DC este legal și susțin pe deplin mișcarea de Free the nipple”, adăugând că cei care au criticat apariția topless au afirmat că este, de fapt, vorba de o femeie, întrucât un bărbat nu s-ar confrunta cu o respingere similară. 

Montoya a spus că nu are „intenția de a încerca oricum să fie vulgară sau profană”, adăugând că și-a acoperit sfârcurile cu mâinile în videoclip „doar pentru a fi în siguranță” – detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.