FOTO. AUR - "Alianța pentru Unirea cu Rusia". George Simion l-a reevaluat pe putinistul Călin Georgescu, așteptându-l din nou în AUR cu brațele deschise. Mobilizarea pro-rușilor poleiți cu un patriotism de fațadă


FOTO. AUR - "Alianța pentru Unirea cu Rusia". George Simion l-a reevaluat pe putinistul Călin Georgescu, așteptându-l din nou în AUR cu brațele deschise. Mobilizarea pro-rușilor poleiți cu un patriotism de fațadă

Exclus anul trecut din PSD după ce s-a întâlnit cu ambasadorul Federației Ruse, Valery Kuzmin, deputatul Dumitru Coarnă s-a înscris finalmente în AUR. Anunțul a fost făcut ieri de președintele AUR, George Simion, într-o postare pe Facebook. În cadrul postării, George Simion își întreba de asemenea simpatizanții ce alți "patrioți" ar trebui să se înscrie în AUR. În cele ce urmează, ne vom concentra pe unul din răspunsurile primite de George Simion, respectiv pe reacția cu iz kremlinist a președintelui AUR. 

Concret, un simpatizant a precizat în secțiunea destinată comentariilor că în rândurile AUR ar trebui să se afle și Călin Georgescu. Într-un răspuns, Simon a menționat că Georgescu, de notorietate simpatizant al regimului terorist de la Moscova, este binevenit în AUR. 

Călin Georgescu este acum binevenit în AUR, deși George Simion se delimita pe 7 februarie 2022, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, de declarația lui Călin Georgescu conform căreia "Scutul Deveselu este o rușine diplomatică". 

"AUR e categoric pro-NATO. Milităm pentru apartenența noastră la NATO și UE, dar nu în genunchi. E foarte bine că avem Scutul de la Deveselu, m-ar bucura să avem și mai multe investiții americane în țară, să avem o garanție economică, nu numai militară", declara Simion la acea vreme. 

La începutul anului 2022, Georgescu era propunerea AUR de premier, respectiv de președinte de onoare a partidului. Însă, în urma unor aparente disensiuni, Georgescu a ales să rupă relațiile cu AUR și să fondeze un partid de apartament al cărui lider este în prezent, ne referim la Partidul Alianța Antreprenorilor și Agricultorilor. 

Ce declarații făcuse Călin Georgescu: 

"Scutul Deveselu este o rușine diplomatică. Scutul nu are nimic legat de apărare. Din contră, ne-a tras într-un conflict de care nu aveam nevoie. Scutul ca atare este o parte a politicii de cofruntare. Scutul nu este o chestiune de pace, cum este prezentat de cei care au pupat ghiulul la diverse porți".

"Armata română ca apărare nu există. Noi am externalizat răspunderea, acțiunile și deciziile în securitatea națională și apărarea țării. Noi nu mai reprezentăm nimic pe plan extern, zero. Toate programele de guvernare așa zise de 30 de ani nu au fost decât o listă privată de cumpărături, e escorcherie. Nici o țară din blocul NATO care în eventualitatea în care va fi atacată de Rusia, vă asigur că NATO nu îi va lua apărarea. Acest club este inexistent". (sursa: g4media)

În pofida acestor declarații făcute de Călin Georgescu, iată că AUR-ul, care comunica public că este "categoric pro-NATO", e acum dispus să-l primească pe pionul Moscovei în rândurile sale. 

De altfel, merită reamintit că, în luna februarie 2022, Călin Georgescu era întrebat la Realitatea PLUS ce părere are despre președintele rus Vladimir Putin. Ca răspuns, Georgescu a avut numai cuvinte de laudă: "Vladimir Putin este un om care-și iubește țara. E o persoană care, din punctul meu de vedere, cunoaște foarte bine unghiurile diplomatice, le stăpânește și este înconjurat de foarte buni profesioniști". 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.