Diplomatul Vasile Popovici face profilul votanților AUR: "Acționează precum niște teroriști îndreptați împotriva propriului popor". Reacția virulentă a fostului ambasador pe fondul laudelor aduse de Valery Kuzmin partidului condus de George Simion


Diplomatul Vasile Popovici face profilul votanților AUR: "Acționează precum niște teroriști îndreptați împotriva propriului popor". Reacția virulentă a fostului ambasador pe fondul laudelor aduse de Valery Kuzmin partidului condus de George Simion

Profesorul universitar dr. Vasile Popovici, revoluționar și fost ambasador al României în Portugalia și Regatul Maroc, a reacționat joi virulent la adresa unui segment semnificativ din societatea românească ca urmare a interviului acordat de ambasadorul rus Valery Kuzmin pentru TASS, pe parcursul căruia trompeta regimului terorist de la Kremlin a adus laude partidului AUR. 

Astfel, Vasile Popovici a precizat că românii care vor să voteze AUR, numărul lor fiind în continuă creștere potrivit ultimelor sondaje, "acționează precum niște teroriști îndreptați împotriva propriului popor". 

"Pentru orice om normal la cap, să te laude ambasadorul dușmanului, cum face Kuzmin când laudă AUR, este sărutul morții. Cu atât mai mult, cu cât în exact același moment, azi chiar, un oficial rus amenință România și Republica Moldova cu lovituri de rachetă. Trebuie să fii complet depravat și sinucigaș să mai vrei să votezi AUR în aceste condiții. Unul din cinci compatrioți ai noștri pare să aibă probleme grave. Unul din cinci acționează ca un terorist îndreptat împotriva propriului popor. Ce vor acești oameni, semeni de-ai noștri?", a scris Vasile Popovici într-o postare pe Facebook. 

Reacția fostului ambasador al României a venit și în contextul în care teroristul rus Vladimir Saldo, așa-zisul guvernator al Hersonului ocupat, a amenințat joi dimineață că trupele ruse vor bombarda podul Giurgiulești-Galați. 

MAI MULTE DETALII: R.Moldova răspunde amenințărilor lui Vladimir Saldo, guvernatorul rus din Hersonul ocupat, care a delirat că forțele Moscovei vor bombarda un pod de la granița cu România

Revenind la interviul acordat pentru TASS de teroristul Valery Kuzmin, menționăm că acesta a lăudat AUR pentru lupta împotriva "noului hegemonon neocolonial - SUA".

"Există un consens proatlantic și proeuropean destul de larg în elita politică românească, nu există dubii aici. Deși conducerea politică adoptă o poziție clar neprietenoasă față de Rusia, există și alte opinii în societate. Românii care fac afaceri, urmăresc politica sau sunt interesați de viața culturală apreciază mult mai realist importanța relațiilor de bună vecinătate cu Rusia.

Din păcate, acest pragmatism se manifestă foarte slab la nivel politic. Doar deputații individuali sunt capabili să-și ridice vocea în Parlament, iar când încep să vorbească despre interesele naționale, începe «coșmarul» - sunt acuzați că sunt «agenți ai Kremlinului».

Există o excepție aici: la ultimele alegeri parlamentare, Alianța naționalistă pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să intre pe neașteptate în Parlament. În timp ce cercurile politice românești vorbeau deja deschis despre necesitatea de a se supune voinței noului hegemon neocolonial - SUA, acest partid a început să vorbească cu voce tare despre interesele naționale, deși într-un mod foarte aparte «româno-unionist», aşa cum este adesea numit", a declarat Kuzmin. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.