Coșmelia kremlinistă AUR se zguduie din temelii în urma unei sentințe date de Tribunalul București: A fost ANULATĂ alegerea lui Simion în funcția de președinte de partid. Deputatul care a intentat procesul amenință că merge până în pânzele albe: "DIZOLVAREA AUR!"


Coșmelia kremlinistă AUR se zguduie din temelii în urma unei sentințe date de Tribunalul București: A fost ANULATĂ alegerea lui Simion în funcția de președinte de partid. Deputatul care a intentat procesul amenință că merge până în pânzele albe: "DIZOLVAREA AUR!"

Tribunalul București a anulat joi procesul verbal al congresului AUR din data de 27 martie 2022, în urma căruia George Simion fusese ales președinte de partid. Procesul a fost intentat de deputatul ex-AUR Ciprian Ciubuc. Tribunalul București a anulat inclusiv o decizie a Juriului Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj al AUR prin care Ciprian Ciubuc a fost exclus din partid. De menționat este faptul că decizia instanței nu este definitivă. 

Redăm soluția pe scurt a instanței: "Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Anulează Decizia nr. 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Anulează Procesul verbal al Congresului extraordinar al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor din data de 27.03.2022. Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei".

Ca reacție, Ciprian Ciubuc i-a cerut demisia lui Simion de la șefia AUR, respectiv să organizeze un Congres statutar, care are la bază alegeri organizate democratic în toate filialele județene. De asemenea, Ciprian Ciubuc a insinuat că George Simion are conexiuni cu serviciile de informații. 

"SIEmion îți cer DEMISIA, alegeri democratice în filialele județene înregistrate la Tribunal și denunțarea înțelegerii cu SIE, toți securiștii afară din partid, organizarea unui congres statutar, sau DIZOLVAREA AUR!!!  

Eu merg până la CAPĂT!", a scris Ciubuc pe Facebook. 

În luna martie a anului trecut, Ciubuc declara că George Simion și-a luat partidul "pe persoană fizică", organizând un Congres ce a fost nestatutar, întrucât Comitetul Național de Conducere nu s-a întrunit cu o săptămână înainte de organizarea Congresului Extraordinar, așa cum ar fi trebuit. Ciubuc a afirmat că Simion i-ar fi chemat pe toți parlamentarii AUR la el în birou, iar sub presiunea faptului că erau filmați de două camere video simultan, au fost puși să semneze trei documente: unul privind susținerea sa pe poziția de președinte, un acord pentru modificarea statutului și un alt document "dubios", după cum a subliniat Ciubuc, prin care parlamentarii susțineau că au fost prezenți pe 27 februarie la un for decizional, chiar dacă nu era așa.

Ciubuc a explicat că din acel moment situația s-a tensionat tot mai mult. A punctat că deși câțiva parlamentari, printre care se numără și el, au solicitat ca din biroul de conducere al partidului să facă parte jumătate plus unu din cei 43 de deputați AUR, acest lucru nu a fost acceptat de Simion, care a venit cu o altă variantă: ca din birou să facă parte doar șase deputați și doi senatori.

"Atât a acceptat în biroul de conducere. Practic, oamenii lui de serviciu care nu l-au contrazis niciodată și care erau agreați de el. Mai mult decât atât, biroul de conducere a fost limitat la 19 persoane. Practic, partidul este condus din afară și există suspiciuni că este condus de sistem", acuza Ciubuc, subliniind că pe lângă cei opt parlamentari, restul membrilor ar fi consilierii lui Simion, ceea ce nu este deloc normal. (sursa: Obiectiv - Vocea Brăilei)

Într-o altă postare pe Facebook, Ciprian Ciubuc a explicat efectele sentinței date de Tribunalul București în cazul în care va fi menținută și în etapa de apel: "Răstoarnă în cadrul partidului absolut toate alegerile: de la alegerea Președintelui, George Nicolae Simion, până la alegere componenței Consiliului Național de Conducere și a Biroului Național de Conducere".

"Astăzi 22 iunie 2023 am înregistrat o mare victorie, Tribunalul București,  Secția a V - a,  a dat soluția  în Dosarul 11286/3/2022 ca instanță de fond prin care mi-a dat câștig de cauză în calitate de reclamant pe ambele capete de cerere. Concret,  instanța de judecată pentru primul capăt de cerere a anulat Decizia 10/30.03.2022  a Juriului Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj prin care am fost exclus în mod ilegal din partid,  repunându-mă astfel  printr-o sentință provizorie în calitatea de membru al partidului A.U.R. și dovedind faptul că  partidul  cu care am intrat în Parlamentul României ca deputat de Brăila a comis un abuz  prin excluderea mea,  nemotivată  și fără să îmi dea posibilitatea de a-mi prezenta apărările așa cum era stabilit în Statutul A.U.R.

Pe de altă parte instanța de judecată a constatat și pentru al doilea capăt de cerere că am avut motive temeinice la bază și astfel pe baza argumentelor juridice și a înscrisurilor depuse la dosar atât de mine, cât și de pârâtă, mi-a dat câștig de cauză și  rezultatele Congresului Extraordinar din data de 27 martie 2022 sunt desființate prin decizia Tribunalului de anulare a Procesului - Verbal din data de 27 martie 2022.  

Toate rezultatele congresului Partidului A.U.R. au fost validate  prin acest Procesul - Verbal din data de 27 martie 2023, fapt care răstoarnă în cadrul partidului absolut toate alegerile: de la alegerea Președintelui, George Nicolae Simion, până la alegere componenței Consiliului Național de Conducere și a Biroului Național de Conducere.  

Asta e o lovitură de bumerang față de partidul care m- a repudiat fără drept de apărare pentru că am îndrăznit în data de 29 martie 2022 să fac un live pe facebook prin care oamenii cu care am intrat în contact din țară și din diasporă, care erau membrii A.U.R., au avut curajul să expună adevăruri extrem de dureroase și de grave.

Mă bucur mult că justiția în primă instanță a cumpănit aproape două luni soluția, dar a dat un verdict corect și echitabil, în concordanță cu dovezile ce au certificat atât abuzul A.U.R. față de mine, cât și greșelile grave în cadrul congresului și încălcarea propriului Statut vechi.

Am câștigat o luptă, aștept să continui demersul meu și să câștig totul până la capăt și în următoarea etapă procesuală", a scris Ciubuc. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.